Saeima nākusi klajā ar informāciju saistībā ar ierobežojumiem alkohola tirdzniecībā! Lūk!

“Dažiem deputātiem ir priekšlikums par alkohola sadali. Ideja ir, ka vieglās alkoholiskās dzērienu varētu iegādāties no 18 gadiem, bet stiprās alkoholiskās dzērienu no 20 gadiem.

Manuprāt, būtu svarīgi dzirdēt arī veselības ekspertu viedokli par šo jautājumu un pārdomāt, vai tā ir iespējama,” norāda “Jaunās Vienotības” Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Jurēvics.

Likumprojekta atbildīgais komisijas vadītājs Andis Bērziņš (ZZS) ir skeptisks par izņēmumu veidošanu. Viņš atgādina, ka arī cigaretes drīkstēs iegādāties tikai no 20 gadiem nākamajā gadā. Viņaprāt, vecuma slieksnim jābūt vienādam.

 

“Alkohols ir tāpat kā narkotikas, tas ir stimulējošs elements. Abiem gadījumiem jābūt vienādā vecumā,” norāda Bērziņš. Papildus plašajiem grozījumiem alkoholisko dzērienu aprites likumā paredzēts ierobežot alkohola tirdzniecības laiku.

Lasi vēl: Šajā Latvijas novadā sestdien un svētdien jābūt īpaši modriem un ļoti uzmanīgiem! Izskan arī iemesls

Latvijā alkohola tirdzniecību un patērēšanu regulē vairāki likumi un noteikumi, tostarp Alkoholisko dzērienu aprites likums, Veselības aizsardzības likums un citi normatīvie akti.

Šie likumi nosaka minimālo vecuma slieksni, no kura ir atļauts iegādāties un patērēt alkoholiskos dzērienus, kā arī ierobežojumus attiecībā uz alkohola tirdzniecību un reklamēšanu.

 

Leave a Comment