Rīgas pašvaldības policija nākusi klajā ar informāciju visiem autovadītājiem! Ja šo pārkāpsi – tiksi sodīts

Rīgas pašvaldības policija nākusi klajā ar svarīgu informāciju visiem autovadītājiem. Policija brīdina, ka ja šis tiks pārkāpts, tad autovadītāju īpašnieki tiks sameklēti un sodīti. 

Rīgas pašvaldības policija savā soctīkla profilā atgādina iedzīvotājiem svarīgu informāciju – tīrot sniegu no automašīnas, notīriet arī tās apkārtni, lai izvairītos no stāvvietu sodiem.

Likums nosaka, ka autotransportlīdzekļa īpašniekam vai turētājam, novietojot automašīnu stāvēšanai uz ielām vai pagalmos ilgāk par trim diennaktīm, ir pienākums nodrošināt teritorijas attīrīšanu no sniega ap automašīnu, lai netiktu traucēta gājēju satiksme.

Lasi vēl: Kāds iedzīvotājs brīdina citus par Latvijas ”melno punktu”; tur notiek ļoti daudz avāriju un tā vieta paņem daudz dzīvību

Par šo noteikumu neievērošanu fiziskām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 350 euro. Iedzīvotāji ir aicināti notīrīt no sniega, gan savu automašīnu, gan arī apkārtni ap to!

Pašvaldības policija min, ka ir ļoti daudz situācijas, kad automašīnas tiek novietotas stāvēšanai ilgāk par trim diennaktīm un ap to nav iespējas notīrīt sniegu, līdz ar to traucējot citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

 

COMMENTS

Leave a Comment