Raimonda Paula talantīgā mazmeita atklāj, kas viņu pamudinājis atgriezties Latvijā un ko viņa “mantojusi” no Lanas

Sirsnīgu un atklātu interviju žurnālam Ieva sniegusi izcilā Latvijas komponista Raimonda Paula mazmeita Monika Ivonne.

Viņa intervijā atklāti izstāsta, kas viņu lielā mērā pamudinājis atgriezties Latvijā un atklāj arī citas detālas par slaveno vectēvu, kā arī viņas mūžībā aizgājušo vecmāmiņu Lanu.

Tiem, kas piedzimuši alā, un mūsu ārvalstu lasītājiem, varam atgādināt, ka Raimonds Pauls ir latviešu komponists, pianists un politiķis, kas plaši pazīstams gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs un visā pasaulē. Viņš ir radījis mūziku teju visiem žanriem, tai skaitā simfonijām, koncertiem, kamermūzikai, teātra un kinofilmām, kā arī populārām dziesmām. Daudzas no viņa dziesmām ir kļuvušas par Latvijas nacionālās identitātes simboliem.

Dariet to pavasarī: barojiet savas ābeles ar šiem lieliskajiem produktiem un jums nebūs jāgaida lielā raža

Viņa popularitāte strauji pieauga 60. gados, kad viņš sāka sadarboties ar tādiem dziedātājiem kā Nora Bumbiere, Viktors Lapčenoks un Margarita Vilcāne.

80. gados Pauls bija viens no populārākajiem komponistiem Padomju Savienībā. Viņš sacerēja mūziku tādām kinofilmām kā “Teātris”, “Vella kalpi” un “Limuzīns Jāņu naktij”. Viņa dziesmas izpildīja tādi slaveni dziedātāji kā Alla Pugačova, Valērijs Ļeontjevs un Laima Vaikule. Pauls ir saņēmis neskaitāmus apbalvojumus, tai skaitā Latvijas Lielo Mūzikas balvu, PSRS Tautas skatuves mākslinieka goda nosaukumu un Triju Zvaigžņu ordeni. Viņš ir iekļauts Latvijas Nacionālajā operā un baletā un Latvijas Zinātņu akadēmijā.

Lasi vēl: Latviešu aktrise Regīna Devīte atklāti pasaka, ko viņa domā par 8.martu un Sieviešu dienu

Pauls joprojām ir aktīvs komponists un koncertētājs. Viņš regulāri uzstājas ar koncertiem Latvijā un ārzemēs. Viņš ir viens no iemīļotākajiem un cienītākajiem Latvijas māksliniekiem.

Arī interesanti: Aizsaulē devies ievērojams aktieris ar milzīgu pieredzi šajā jomā; viņu pat godināja elitāri cilvēki

Ko dara mazmeita

Raimonda Paula mazmeita Monika Ivonne, kura daudzus gadus pavadīja ārzemēs, atgriezusies Latvijā.

Viņa ir talantīga meitene, kas cita starpā saistīt arī ar kino jomu, viņa ir gan producente, gan režisore un rakstījusi arī scenārijus.

Lūk Monikas veidota īsfilma:

Runājot par savu ģimeni, komponista Raimonda Paula mazmeita Monika intervijā žurnālam “Ieva” atklāj, ka vēl joprojām nevarējusi samierināties ar vecmāmiņas Lanas aiziešanu, tomēr vienlaikus viņa atklāj arī vairākas svarīgas detaļas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment