Priežu un egļu čiekuri – varens ārstniecības līdzeklis!

 

Locītavu un kaulu sāpes
Tautas medicīnā ar egļu čiekuriem sekmīgi tiek ārstēta osteohondroze un ne tikai šī kaite vien. Arī artrīts, podagra, reimatisms un dažādas traumas. Vērtīgās vielas un mikroelementi, ko satur egļu čiekuri, efektīvi noņem iekaisumu, sekmē uzsūkšanās procesus.

* Osteohondrozes ārstēšanas kursam kopumā nepieciešams 21 čiekurs, kas nav garāki par 6–7 cm. Vakarā vienu čiekuru rūpīgi nomazgā, ieliek glāzē, aplej ar verdošu ūdeni un uzliek vāciņu. Iegūtais uzlējums būs no gaišbrūnas līdz tumši brūnai krāsai un smaržos pēc sveķiem. No rīta tukšā dūšā pusglāzi uzlējuma izdzer, bet atlikumam pielej klāt verdošu ūdeni.

Pēc tam nākamajā rītā tukšā dūšā izdzer visu glāzi, bet vakarā uzlējuma pagatavošanai ņem citu čiekuru. Līdzīgi jārīkojas 2 nedēļas, izlietojot 7 čiekurus. Pēc 10 dienu pārtraukumu atkārto 2 nedēļu kursu. Tad atkal 10 dienu intervāls, pēc kura sākas pēdējais, trešais, divu nedēļu kurss. Viss ārstēšanās kurss ilgst 62 dienas, un pilnīgi pietiek to sarīkot 2 reizes gadā.

Pretiekaisuma un pretsāpju iedarbība osteohondrozes gadījumā ir arī vannām ar egļu vai priežu čiekuru ekstraktu.

* Čiekurus pilnībā aplej ar ūdeni, 30 minūtes vāra, 12 stundas nostādina, tad izkāš. Uz pilnu vannu ūdens ņem 2 litrus pagatavotā ekstrakta. Procedūras ilgums – 10–15 minūtes.
Šādas vannas palīdz arī pret poliartrītu, neirastēniju, depresiju, novājinātu imunitāti, saaukstēšanos.
Starp citu, tautas medicīna iesaka pēc pirts apmeklējuma izsautētus čiekurus likt uz sasitumu vietām – tie lieliski noņem sāpes un paātrina atveseļošanos.

Hemoroīdi
Tautas medicīnā priežu un egļu čiekurus izmanto arī pret hemoroīdiem. Recepte ir pavisam vienkārša.
* Ņem priedes un egles čiekurus (pa 5–7 no katra), pilnībā aplej ar ūdeni, 20 minūtes vāra, tad trauku silti ietin un stundu nostādina. Pēc tam pārlej spainī un ļauj atdzist līdz temperatūrai, lai varētu uzsēsties. Lai novārījums ātri neatdzistu, zem spaiņa jāpaliek kaut kas biezāks. Procedūru veic vakarā pirms gulētiešanas. Lai atbrīvotos no nepatīkamajiem simptomiem, pietiek ar 3–4 procedūrām.

Priežu un egļu čiekuru ekstrakts satur tanīnus, miecvielas, tam piemīt spēcīga savelkoša, antiseptiska un pretiekaisuma iedarbība. Lai nepieļautu slimības recidīvu, ļoti svarīgi pēc stāvokļa uzlabošanās ievērot pareizu uzturu.

Insults
Insulta gadījumā ieteicams priežu čiekuru izvilkums spirtā.

* Ņem 12 iepriekš rūpīgi nomazgātus nobriedušus priedes čiekurus, aplej ar litru 70% spirta, 2 nedēļas nostādina vēsā vietā, tad izkāš. Lieto pa 1 tējkarotei pēc ēšanas 1 reizi dienā.

Kuņģa čūla, hiperacīdais gastrīts un elpošanas orgānu slimības
Priežu čiekuru izvilkumu gatavo un lieto šādi:
* 100 g jauno priežu čiekuru sasmalcina, aplej ar puslitru 70% spirta, 14 dienas nostādina, tad izkāš. Lieto pa 1 ēdamkarotei 3 reizes dienā, atšķaidītu nelielā daudzumā ūdens. Kurss – viens mēnesis.

Avots: vrutmelife.com

Leave a Comment