Priecīga ziņa: par vairākiem simtiem eiro tiks palielināts šis konkrētais pabalsts

Izskanējusi ļoti priecīga ziņa daudziem cilvēkiem. Kā zināms, tad iespējams par vairākiem simtiem eiro tiks palielināts šis konkrētais pabalsts. 

Labklājības ministrija piedāvā no 2025. gada sasaistīt bērna kopšanas pabalsta apmēru ar ienākumu mediānu, lai nodrošinātu tā automātisku ikgadēju pārskatīšanu.

Tas nozīmē, ka nākamgad pabalsts bērniem līdz pusotra gada vecumam palielinātos no 171 līdz 377 eiro, informēja LM Bērnu un ģimenes politikas departamenta direktora vietniece Linda Liepa.

Liepa paskaidroja, ka bērna kopšanas pabalsta mērķis ir nodrošināt finansiālu atbalstu personām, kas rūpējas par bērniem līdz divu gadu vecumam, kad rodas papildu izdevumi vai kad šīs personas nevar gūt ienākumus.

Pabalsts tiek maksāts no valsts pamatbudžeta un līdz bērna pusotra gada vecumam tas ir 171 eiro, bet bērniem vecumā no pusotra gada līdz diviem gadiem – 42,69 eiro.

Vecākiem, kas ir sociāli apdrošināti un piedalās darba tirgū, bērna kopšanas atvaļinājuma laikā papildus bērna kopšanas pabalstam pienākas arī vecāku pabalsts.

Šis pabalsts ir daļa no valsts sociālās apdrošināšanas sistēmas un tā mērķis ir mazināt ienākumu zaudējumu, kas rodas, jo persona bērna kopšanas dēļ nevar strādāt un saņemt iepriekšējo darba samaksu.

Vecāki var izvēlēties vecāku pabalsta saņemšanas periodu – 19 mēnešus vai 13 mēnešus, ieskaitot pēcdzemdību maternitātes pabalsta saņemšanas laiku.

Plānots sasaistīt pabalsta apmēru ar ienākumu mediānu, lai nodrošinātu tā ikgadēju automātisku pārskatīšanu. Tas nozīmē, ka bērna kopšanas pabalsts par bērnu līdz pusotra gada vecumam būtu 50% no ienākumu mediānas, un 2025. gadā tas sasniegtu 377 eiro, salīdzinot ar pašreizējiem 171 eiro.

 

Lasi vēl: Eņģeļa noskūpstīti: Globa nosauca zvaigžņu zīmi, kuru sagaida mežonīgāko panākumu vilnis no 15. jūlija

Šī ziņa ir ļoti iepriecinājusi daudzus bērnu vecākus. Tomēr daudziem vecākiem māc šaubas vai tiešām mēs sagaidīsim šī pabalsta palielināšanos.

Tomēr kāda komentētāja zem ieraksta raksta: ”Interesanti- bērni, kuri ir vienīgie ğimenē, ēd mazāk nekā daudzbērnu ğimeņu bērni?”. Šī diskusija raisa ļoti daudz jautājumus.

Kāda cita gan raksta: ”Nu, bet forši. Tagad par 2 bērniem 44 eur, nākamgad 100. Palielinājums x2. Kas te ko nopelt, jāpriecājas.” Daudzi šai komentētājai piekrīt un atbalsta.

 

Leave a Comment