Pol***ja nāk klajā ar paziņojumu visiem iedzīvotājiem : Jūs varat tikt viegli apkrāpti un palikt bez naudas

Sintija, pārliecināta par izvēlēto Ziemassvētku dāvanu, izmantoja iespēju pasūtīt kreklu tiešsaistē, kas piederēja prestižas zviedru firmas kolekcijai. Ar lielu aizrautību un izsmalcinātu izvēli viņa nolema pārsteigt savu vīru. Pasūtījums bija veikts tiešsaistē, un cena par kreklu sastādīja 91 eiro, kas atspoguļoja ne tikai tā dizaina un kvalitātes izcilību, bet arī Sintijas apņemšanos sarūpēt vīram kaut ko īpašu un ekskluzīvu.

Diemžēl, pēc dažām dienām, Sintija pamanīja, ka no viņas bankas konta ir noskaitīti 106 eiro, kas pārsniedza pasūtījuma sākotnējo summu. Neraugoties uz šo negaidīto izdevumu palielinājumu, viņa traci neceļa un izvēlējās saglabāt pacietību, cerot, ka pasūtītais krekls būs vērts gaidīšanas laiku.

Dienas pagāja, un Sintija turpināja ikdienas darbus, ar iegrimušu interesi gaidot, kad viņai tiks piegādāta ilgi gaidītā dāvana. Tomēr, lai arī cik pacietīgi viņa gaidīja, sūtījums ar pasūtīto kreklu nonāca pie viņas tikai janvāra mēnesī. Šī kavēšanās nedaudz samazināja viņas sākotnējo aizdomāšanos , taču Sintija saglabāja savu mieru un tērēja laiku, lai izprastu situāciju.

Tāpat kā dzīvē, arī pasūtījumu veicot tiešsaistē, var rasties neparedzētas situācijas un aizkaves. Sintija izvēlējās pievērst uzmanību galvenajam mērķim – izbrīnu un prieku radīt vīram ar īpašo dāvanu, neļaujot sīkumiem ietekmēt viņas sākotnējo nodomu.

Sintijai pieejot sava pasta elektroniskajā pastkastē, viņa nesagaidīti saņēma ziņu par sūtījumu, kas viņas izbrīnu pārvērta sajūsmā un tad atkal šoku. Paka, sverot tikai piecus gramus, raisīja jautājumus par tās saturu un patieso vērtību. Piesardzīgi atverot mazo sainīti mājās, Sintija saskārās ar pārsteigumu – viņai nebija krekla, kuru viņa bija pasūtījusi, bet gan populāra zīmola stilīgas brilles.

Šis negaidītais pagrieziens stāstā uzplauka ar jauniem izaicinājumiem. Sintija, sākot skaidroties par notikušo, pieņēma, ka brilles, šķiet, ir no tā paša populāra zīmola, taču tās nebija tā dāvana, ko viņa bija plānojusi sagādāt vīram. Pamatojoties uz pirmo iespaidu, viņa lēma, ka šo briļļu vērtība, visticamāk, ir tikai pāris eiro.

Sintija nekavējoties sazinājās ar pārdevēju, lai skaidrotu šo neizpratni. Tomēr viņa saņēma atbildi, ka izvēlētais krekls, šķiet, nav pieejams, un tika piedāvāta pilna naudas atmaksas iespēja, ar nosacījumu, ka brilles tiks atsūtītas atpakaļ. Šāda piedāvājuma priekšnosacījumos Sintija nebija gatava piekrist. Viņa pat mēģināja sarunāties ar pārdevēju, ierosinot kompromisu par pilnu naudas atmaksu bez brillem atpakaļsūtīšanas, taču viņa saskārās ar nevēlēšanos un atteikumu no pretījām sarunām.

Sintija, neskatoties uz izveidojušos strīdu, neapmetās. Viņa apzināti vēlējās, lai šis neveiksmīgais pirkums neitralizē viņas sākotnējo nodomu radīt prieku ar īpašu dāvanu vīram. Šāds stāsts diemžēl atklāj, cik svarīgi ir pārbaudīt un izvēlēties uzticamus pārdevējus tiešsaistē, kā arī kā pareizi risināt situācijas, kad pirkums neatbilst gaidītajam.

Lūk arī video sižets :


Siguldas iedzīvotāja Ināra arī nonākusi Krā***ku izvēlēto upuru sarakstā, un viņas stāsts raksturo neparedzētu situāciju.

Ilgstoši baudot vakarus ar šaha vai dambreta spēlēm pirms miega, Ināra kļuvusi par kādu nevēlamas reklāmas upuri, kas pārmainīja viņas ierasto rituālu. Vienu vakaru, pilnīgi nejauši pieskaroties reklāmai, kas negaidīti parādījās uz viņas planšetdatora ekrāna, Ināra tika ievestā nezināmajā pasaulē, konkrēti – uz kāda šķietami jauna internetveikala.

Nesaprotot, kā tā notika, Ināra atklāja, ka ir izdarījusi pirkumu internetveikalā, iegādājoties kleitu par 40 eiro. Tomēr Ziemassvētkos viņai bija jāpārskata sava izvēle, jo prece no ārzemēm piegādājās tikai janvāra vidū. Pārsteiguma vietā Ināra saņēma nevis ilgāk gaidīto kleitu, bet gan lelli.

Sazinoties ar internetveikala pārstāvjiem pa e-pastu, norādot uz pakā, Ināra saņēma atbildi latviešu valodā. Tajā viņai tika izteikta nepatīkama prasība – preces atdošana prasot 80% no tās cenas, un viņai tika piedāvāts saglabāt lelli, atmaksājot tikai 30% no sākotnējiem 40 eiro.

Ināra, saskaroties ar šo neētisko piedāvājumu, galu galā nolēma neizraisīt papildu problēmas un akceptēt zaudējumu. Tomēr citā stāstā – ogrēniete Sintija, kas saņēma brilles krekla vietā, izmantojot savas bankas palīdzību, veiksmīgi atgūstusi iemaksātos 106 eiro, atšķirībā no Ināras, kas nonākusi nežēlīgā lūzumā starp interneta mārketinga viltus trikiem un patērētāju tiesībām.

 

Leave a Comment