Plānojas drastiskas izmaiņas likumdošanā – Daudzi autovadītāji var palikt bez tiesībām

Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēdē paziņoja par ieceri ieviest aizliegumu pārsniegt ātrumu par vairāk nekā 30 kilometriem stundā.

Daudzi teiks, ka tas nav, taču tā būs gana liela robeža, lai zaudētu tiesības. Tomēr pagaidiet, jo tas ir tikai iesākums!

Pašreizējā Ceļu satiksmes likumā noteikts, ka par ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā tiek piemērots sods ar tiesību atņemšanu. Par šo pārkāpumu draud naudas sods no 240 līdz 320 eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz trīs mēnešiem.

Vai atbalsti tik stingru likumdošanu, kad atņem tiesības, ja tiek pārsniegts ātrums par 30 km/h

Savukārt gadījumā, ja pārsniegtais ātrums pārsniegs noteiktu slieksni, proporcionāli palielināsies gan transportlīdzekļa vadīšanas aizlieguma ilgums, gan naudas sods. Novikova KDAP sanāksmes laikā nāca klajā ar paziņojumu, ka piedāvātās SM izmaiņas Ceļu satiksmes likumā sastāv no vairākiem grozījumiem.

Šie grozījumi paredz brīdinājuma par atļautā ātruma pārsniegšanu par sešiem kilometriem stundā aizstāšanu ar naudas sodu. Turklāt Novikova iepazīstināja arī ar priekšlikumiem jaunai elektrisko skrejriteņu definīcijai.

Lasi arī: Zodiaka zīmes, kurām 2024. gads būs labākais gads viņu dzīvē; vai esi viņu starpā?

Lasi arī: Vangas pravietojumi tuvākajai nākotnei: kam vajadzēja notikt 2023. gadā un kav vēl gaidāms gada beigās

Novikova iekļāva, ka elektrisko skrejriteņu definīcija tagad ietver papildu jaudas elementu, kā arī nosaka, ka elektriskajam skrejritenim obligāti jābūt ar diviem riteņiem. Vienlaikus viņa norādīja, ka SM ir izklāstītas paredzētās vajadzības attiecībā uz ātrgaitas ceļu infrastruktūru, kā arī stāvēšanas un apstāšanās noteikumi saistībā ar transportlīdzekļu noņemšanu.

Novikova arī piebilda, ka priekšlikumi paredz sodus par atkārtotiem pārkāpumiem, ja nav obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas (OCTA) un tehniskās apskates. Citiem vārdiem sakot, ja šie priekšlikumi tiks pieņemti, par šādiem pārkāpumiem būs iespējams sodīt tikai vienu reizi dienā.

Šobrīd ir veiktas ziemas riepu prasību pārskatīšanas. Taču jaunākās izmaiņas Ceļu satiksmes noteikumos vēl jāpieņem Ministru kabinetam. Šie grozījumi ietvers mandātus dalībai ceļu satiksmē uz ātrgaitas ceļiem, obligātas aizsargķiveres velosipēdistiem, kas jaunāki par 16 gadiem, kā arī obligātās ķiveres elektrisko skrejriteņu vadītājiem vecumā no 14 līdz 17 gadiem, kā arī vairākus citus nosacījumus.

Arī interesanti: “Uz finansiālo panākumu virsotnēm”: pēc 2023. gada 26. novembra 3 zodiaka zīmes sasniegs naudas pārpilnību

Leave a Comment