Pirmo reizi savas pastāvēšanas laikā Latvijā “Lidl” ir pieņēmis netipisku lēmumu; klientus tas iespaidos

Lidl ir izstrādājis un ieviesis atšķirīgu “Ražots Latvijā” emblēmu, kuras mērķis ir nodrošināt Latvijas robežās ražoto produktu labāku redzamību. Šī emblēma būs pamanāma uz gandrīz 60 vietējas izcelsmes precēm, izņemot produktus, kas ātri bojājas.

Iepriekšējo divu gadu laikā Lidl ir veiksmīgi izveidojis partnerattiecības ar vairāk nekā sešdesmit vietējiem ražotājiem, kas aptver dažādas produktu kategorijas. Organizācija plāno turpināt šo sadarbību. K

ā liecina pētījumu centra “SKDS” veiktā aptauja, 60% Latvijas iedzīvotāju izteikuši nepieciešamību pēc atšķirīga marķējuma, kas veicinātu Latvijas preču atpazīstamību veikalu plauktos.

Reaģējot uz šo pieprasījumu, Lidl īpašā marķējuma izveide ne tikai piepilda šo vēlmi, bet arī būtiski uzlabo preču izcelsmes informācijas redzamību.

Kā jau iepriekš minēts, “Lidl” līdz 2023.gada noslēgumam plāno palielināt pašmāju “Pilos” privātā zīmola piena produktu apjomu, kopumā pārsniedzot 20 vienības. Zīmīgi, ka Latvija ir atbildīga par 40% olu un vairāk nekā 20% no svaigās mājputnu gaļas.

Kā uzsvēra Urbanskis, pēdējo divu gadu laikā ir veltīts ievērojams darbs, lai veicinātu un izveidotu ciešu sadarbību starp Lidl un vietējiem partneriem.

Viņš uzsver, ka starptautisko sertifikāciju priekšnoteikums piegādātājiem, kas vēlas sadarboties ar Lidl, kalpo Latvijas ražotāju konkurētspējas paaugstināšanai Eiropā, tādējādi paverot viņiem jaunas iespējas eksportam.

Lasi vēl: Sēru vēsts Latvijai: diemžēl aizsaulē aizsaukts talantīgs latviešu rakstnieks; daudzi uzskatīja, ka viņam sirds ir no zelta

Šobrīd “Lidl” eksportē un mazumtirdzniecībā Latvijā ražotās “Nixe” zīmola popses uz 20 Eiropas valstīm, kur atrodas “Lidl” veikali, kuru eksporta vērtība pārsniedz 10 miljonus eiro.

 

Leave a Comment