Latvijai tuvojas stiprs sniegputenis, lietus un vētra. Šajā Latvijas daļā izsludina pat oranžo brīdinājumu!

Latvijai tuvojas stiprs sniegputenis, lietus un vētra. Šajā Latvijas daļā izsludina pat oranžo brīdinājumu! Noskaidrosim, kurās Latvijas vietās draud lielākais snigšanas risks. 

Sinoptiķi izplatījuši brīdinājumu, ka ceturtdienas vakarā daudzviet gaidāma stipra snigšana, atsevišķos reģionos, īpaši Kurzemē, stipras lietusgāzes.

Snigšanas laikā ar pārtraukumiem redzamība tiks samazināta līdz 100-500 metriem. Ceļa apstākļi kļūs sniegoti un slideni, kā rezultātā atsevišķos rajonos veidosies sniega sanesumi.

Turklāt ir iespējams, ka stiprā vēja dēļ ceļus var aizšķērsot nokrituši koki vai zari. Reģions ar lielāko nokrišņu daudzumu būs Kurzeme. Kurzemē ir sagaidāms spēcīgs lietus, tomēr spēcīga snigšana šoreiz izpaliks.

Lasi vēl: 23.11.23 – gada galvenais spoguļdatums. Ar ko šī diena ir īpaša un kā piesaistīt veiksmi savā dzīvē?

Sinoptiķis un meteolorogs Jānis Trallis sociālajā platformā “X” prognozējis, ka naktī uz ceturtdienu daudzviet gaidāms sniegputenis. Ceļi būšot ļoti slideni un ceturtdienas rīts daudzviet Latvijā gaidāms vēss.

Turpretim nākošnedēļ atsevišķos Latvijas reģionos būs daļēja skaidrošanās. Tomēr kopumā laikapstākļus pārsvarā veidos mākoņu sega, atsevišķos rajonos iespējama neliela snigšana.

Uz ceļiem ieteicams būt piesardzīgiem, jo ​​atsevišķi posmi var būt apledojuši. Valdīs lēns līdz mērens austrumu vējš, savukārt maksimālā gaisa temperatūra būs robežās no -2 līdz +2 grādiem.

Tomēr ir izsludināts šajās konkrētajās Latvijas vietām pat oranžais brīdinājums attiecībā uz gaidāmo sniega vētru. Noskaidrosim, kuras ir šīs teritorijas!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment