Pie Ventspils jūrā iekritušajā lidmašīnā bijuši arī bērni; ir zināmas detaļas par negadījumu

Mēs jau ziņojām, ka pie Ventspils jūrā iekritusi privātā lidmašīna. Spānijas laikraksts ziņo, ka lidmašīnā, kas svētdien iekrita Baltijas jūrā netālu no Ventspils, ir lidojis pazīstams uzņēmējs ar savu ģimeni.

Ar informāciju, kura pieejama, noskaidrots, ka nelaimīgajā lidojumā bija devies gaisa taksometru un medicīnas lidmašīnu kompānijas “Quick Air” īpašnieks Grisemans kopā ar sievu un diviem bērniem. Lidmašīnā atradušies arī divi suņi.

Bojā gājuši četri pasažieri. Tas pacēlās no Spānijas pilsētas Heresas svētdienas pēcpusdienā un bija ceļā uz Ķelni. Vācu laikraksts Bild vēstīja, ka lidmašīna neilgi pēc pacelšanās ziņojusi, ka salonā ir problēmas ar spiedienu.

Lasi vēl: Mirusi talantīga aktrise, kuru atceras teju katrs; viņas darbs paliks mūžīgs

Taču varas iestādes drīz pēc tam pazaudēja radio sakarus ar lidmašīnu, un Spānijas un Francijas iznīcinātāji tika nosūtīti, lai pārtvertu lidmašīnu. Taču, kad viņi sasniedza lidmašīnu – Austrijā reģistrētu Cessna 551 -, viņi neredzēja nevienu, kas atradās kabīnē, raksta Bild.

Francijas, Vācijas, Dānijas un Zviedrijas iznīcinātāji pēc tam mēģināja sazināties ar lidmašīnas apkalpi. Lidmašīna pagriezās divas reizes, Parīzē un Ķelnē, pirms virzījās taisni pāri Baltijas jūrai, garām Zviedrijai piederošajai Gotlandes salai un iekrita jūrā ap plkst. 19:00 pēc Viduseiropas laika, “kad tai beidzās degviela”, pastāstīja Zviedrijas glābšanas dienesta vadītājs Larss Antonsons. AFP.

“Mūsu kuģi ir ceļā uz vietu, kur notika lidmašīnas avārija,” sacīja Jūras spēku preses pārstāve Līva Veita.

Leave a Comment