Pēkšņi aizsaulē devies izcils Latvijas ārsts; 9.augustā būtu svinējis 90 gadu jubileju

Pēkšņi aizsaulē devies izcils Latvijas ārsts. 9.augustā būtu svinējis 90 gadu jubileju. Šis Latvijai ir milzīgs trieciens. Viņa nenovērtējamais darbs paliks mūžīgs. 

Kāds mācītājs reiz ir teicis, ka cilvēka rīcība dzīves laikā nosaka viņa tālāko likteni. Katram cilvēkam jādara viss, kas nāktu par labu vairumam dzīvo.

Ja cilvēka rīcība nodara kaitējumu vairumam cilvēku, tad tāds cilvēks ir noziedznieks, un viņš noteikti saņems pelnīto sodu, vai viņš to grib vai nē. Tāds ir Visums noteikums.

 

Aizsaulē devies latviešu ķirurgs Kristaps Juris Kegi.

Ieguvis ievērojamus LĀB un Latvijas Zinātņu akadēmijas goda biedra nosaukumus, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes goda doktora grādu.

Turklāt Kegi aktīvi atbalstīja centienus medicīnā, izglītībā, sportā un kultūrā. Turklāt viņš ieguva starptautisku atzinību kā slavens speciālists gūžas un ceļa locītavas endoprotezēšanas procedūru jomā.

Lasi vēl: “Sagatavojies, šis tevi sapurinās!”; Šīs 3 zodiaka zīmes 2023. gada jūlijā gaida nemierīgs mīlas stāsts

LĀB uzsvēra Kegi nozīmīgo ietekmi uz medicīnas un ortopēdijas attīstību Latvijā pirmajos gados pēc neatkarības atjaunošanas.

Cienījamam profesoram bija galvenā loma Kegi-Kimball un profesora Kristapa Kegi Starptautiskās ortopēdiskās izglītības fonda izveidē un līdzfinansēšanā. Šī dāsnā finansiālā atbalsta rezultātā aptuveni 300 studentiem no Latvijas un dažādām citām tautām ir bijusi iespēja stažēties ASV.

Visdziļāko līdzjūtību!

 

Leave a Comment