Pēc ilgām un dusmīgām diskusijām ”Latvijas pasts” nācis klajā ar paziņojumu!

Lauku reģionos samazinoties iedzīvotāju skaitam, likumsakarīgi mazāks kļūst pieprasījums pēc dažādiem pakalpojumiem. 

“Latvijas Pasts” nav izņēmums un tāpēc vienmēr ir spiests domāt, kā darbu uzlabot. Tas bieži nozīmē nodaļu slēgšanu, darba laika saīsināšanu un sniegto pakalpojumu izmaksu palielināšanu.

Par “Latvijas pasta” lēmumu no 1. jūlija ieviest maksu par preses izdevumu abonēšanu pasta interneta vietnē neapmierinātību pauda reģionālās preses izdevēji – tas sadārdzina laikrakstu cenu un tie kļūst nepieejamāki lasītājiem. Līdz šim tas bija bezmaksas pakalpojums.

Latvijas pasts par savu rīcību noteica, ka ir  nepieciešamība strādāt bez zaudējumiem, tādējādi meklējot dažādus ceļus, lai optimizētu savus centienus un sasniegtu ienesīgus rezultātus.

Lasi vēl: Sirds sažņaudzas: Maestro Raimondam Paulam šodien paredzēts koncerts Rīgā; viņš atklāj vai tas notiks

Lasi vēl: Nepatīkama ziņa visiem autovadītājiem, kuru spēkrati ir aprīkoti ar dīzeļdzinēju

“Kāpēc ieviesām maksu? Jo uzturēt interneta kanālu mums kaut ko maksā, kolēģi, kas apkalpo šo vietni, kaut ko izmaksā, klientu centrā atbildēt uz klientu zvaniem – tas arī kaut ko izmaksā. Sistēmas vajag attīstīt, tas viss rada izmaksas, un mums tam pretī vajag radīt ieņēmumus,” skaidroja valsts akciju sabiedrības “Latvijas pasts” Komercvadības departamenta direktors Mārtiņš Liepiņš.

 

 

Pēc reģionālo mediju publiskajiem pārmetumiem “Latvijas pasts” no trim līdz 1,2 eiro samazinājis maksu par preses izdevumu abonēšanu pasta interneta vietnē.

 

Samazinātā maksa gan, visticamāk, šobrīd ir pagaidu risinājums. Uzņēmuma pārstāvji drīzumā tiksies ar izdevējiem un to asociācijām, lai uzklausītu viņu viedokli un lemtu par turpmāko rīcību.

Mēs droši vien dzirdējām tirgu, dzirdējām klientus, uzklausījām arī mūsu partneru izdevēju viedokļus, asociācijas, kas pārstāv partnerus, viņu sašutumu par mūsu ieviesto tarifu.

 

“Kā rezultātā mēs pārskatījām tarifu,” atzina Liepiņš.

Pēc publiskajiem pārmetumiem par ieviesto abonēšanas maksu, “Latvijas pasts” maksu samazinājis no trim eiro līdz 1,20 eiro. Daži izdevumi, piemēram, “Druva” piedāvāja šo pakalpojumu lasītājiem sniegt paši.

Lasi vēl: “Vai tāda zīme ir arī uz tavas plaukstas?”: Šī zīme uz rokas ir tikai simtgadniekiem – steidzami pārbaudiet

Tieši šomēnes, augustā, reģionālajiem medijiem jāslēdz līgums ar “Latvijas pastu” par nākamā gada piegādēm.

“Redzam, ka katru augustu vai brīdi pirms tam pasts parādās ar kaut kādām savām jaunām idejām un vienmēr nāk ar draudiem.

Arī interesanti: Atklājas sīkāka informācija par Paula sievas Lanas slimības stāvokli

Leave a Comment