Pat visnobriedušākie piparu krūmi kļūst spēcīgi, un paprikas kļūst lielas un mīkstas! Jums tikai jāzina daži vienkārši triki

Pirms apgūt dažu veiksmīgu dārzkopju noslēpumus, nenāks par ļaunu uzzināt visu par tāda dārzeņa kā paprikas audzēšanu.

To parasti uzskata par vienu no kaprīzākajām kultūrām, tāpēc pamatzināšanas par papriku noteikti nenāks par ļaunu. Lai iegūtu labu ražu, ir jāzina tās kopšanas noteikumi. To izpildei nav nepieciešams daudz laika, taču tie ir jāievēro bez nosacījumiem. Par šī auga dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, taču mūsdienās tas ir izplatījies pa visu planētu.

Tajos platuma grādos, kur mēs dzīvojam, galvenokārt audzē saldos piparus un čilli. Lai paprikas augtu bez problēmām, tām nepieciešama kvalitatīva laistīšana, augsts gaisa mitrums un daudz gaismas.

Sēklas stādiem nevar sēt, kad saņemat. Tas ir atkarīgs no tā, kur jūs stādīsiet stādus. Varbūt jums ir siltumnīca, apsildāma siltumnīca vai varbūt pipari augs atklātā zemē. No tā būs atkarīgs, kādā laikā sēsiet sēklas. Ja tā būs siltumnīca, jūs varat sēt februāra vidū, visos pārējos gadījumos sēju vajadzēs pārcelt par pāris nedēļām.

pipariem var izmantot daudzus augsnes veidus. Starp citu, piemērota ir arī universālā, ko pārdod veikalā. Sēklas ierokam puscentimetru augsnē un sējumu pārklājam ar plēvi. Kad parādās pāris lapiņas, nepieciešams veikt novākšanu.

Nedēļu pēc pikēšanas jāveic pirmā barošana, otro mēs veicam pēc desmit dienām. Un neaizmirstiet, ka pirms stādīšanas stādus vispirms ir jāveic to rūdīšana.

 

Atklāta zeme

Lai piparu stādus iestādītu atklātā zemē, vietu, kur tie augs, vēlams piķēt rudenī. Vēlams, lai pirms tam tur nebūtu auguši ne baklažāni, ne tomāti. Šīs kultūras bieži slimo, un caur augsni var pārnest slimību uz pipariem. Rudenī vieta jākopj, jo vēl pirms pirmajām salnām dobes ir jākopj un jāmēslo.

Tas ir komposts ar superfosfātu. Ārkārtējos gadījumos šo pašu mēslojumu nebūs par vēlu ievest pavasarī. Jūnija sākumā jau var stādīt stādus, ja vien, protams, nepastāv draudi, ka salnas varētu atgriezties. Īpaši dziļa stādīšana nav nepieciešama, bet apkaisīt saknes ar kūdru nenāks par ļaunu.

Lasi arī: Latvijas banka skaidro – klients pārskaitot naudu informācijas mērķī norāda šo, tad maksājums var tikt apturēts!

Un zem katra krūma uzreiz jāpielej puslitrs ūdens. Stādītos augus obligāti jānosedz ar plēvi. Četras reizes sezonā piparus nav kaitīgi barot. Bet pirmā noteikti jāveic pāris nedēļu pēc iestādīšanas. Nedomājiet, ka organisko mēslojumu, jo īpaši vistu mēslus, var iestrādāt lielos daudzumos.

Tā jūs varat kaitēt saknēm, un rezultātā augs attīstīsies lēnāk. Kad uz olnīcām parādīsies pipari, var veikt otro mēslošanu. Pārējos veic tikai tad, ja redz, ka ar augiem ir sākušās kādas problēmas. Ja viss ir kārtībā, tad trešais un ceturtais mēslojums nebūs nepieciešams.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (piemēram, kā papriku un piparus audzēt dzīvoklī/mājā)

Leave a Comment