Pasauli pāršalc milzu skumjas! Mūžībā devies atpazīstams un ļoti slavens cilvēks!

3. janvārī, mūs pameta ilggadējais autosporta entuziasts un leģendārais franču pilots Renē Metžs (René Metge), kurš noslēdzis savu dzīves ceļu 82 gadu vecumā. Viņa neparastā piedalīšanās autosporta pasaulē atstāj neizdzēšamu ietekmi, jo viņš ir trīsreizējais Dakaras rallija uzvarētājs un sešas reizes piedalījies Lemānas 24 stundu sacensībās.

Metžs ne tikai izcēlās ar savu pilotēšanas prasmi un stratēģisko gudrību Dakaras rallijā, bet arī bija pazīstams ar savu izcilo sniegumu Lemānas sacensībās, kur viņš izcīnīja godalgas un iekaroja vietu autosporta vēsturē. Viņa neaizmirstamā karjera un leģendārais piedzīvojums autosportā atstās neizdzēšamu pēdas mūsu atmiņās.

Sava autosporta karjera sākotnēji ieguldīta 1973. gadā, kad Renē Metžs ienāca sacīkšu pasaulē. Viņš uzsāka savu ceļojumu ar formulām, kas kalpoja kā pamats viņa vēlākajai iesaistīšanai dažādos autosacīkšu veidos. Ar laiku Metžs ne tikai paplašināja savu pieredzi formulās, bet arī aizvadīja vērtīgu posmu savā karjerā, piedaloties arī salonmašīnu sacensībās, kur ieguva jaunas prasmes un pieredzi.

Turpinot savu autosporta ceļu, Metžs veicis ievērojamu pāreju uz izturības sacīkstēm, kurās nepieciešama ne tikai ātruma un veiklības izjūta, bet arī izturība un stratēģiskā domāšana. Viņa piedalīšanās šajos izaicinājumos liecina par viņa daudzveidīgo talantu un spēju pielāgoties dažādām sacīkšu disciplīnām, padarot viņu par vienu no autosporta daudzpusīgākajiem un izcilākajiem dalībniekiem.

Tomēr neapstrīdami lielāko atpazīstamību un panākumus Renē Metžam atnesa viņa piedalīšanās rallijreidos, kas kļuva par viņa lielāko kaisli un atstāja nenovērtējamu ietekmi autosporta pasaulē.

Metžs izcēlās trīsreizējā Dakaras rallija uzvarētāja titulā (tolaik zināma kā “Parīzes-Dakaras” rallijs), sākot ar triumfu 1981. gadā, vadot “Range Rover” komandu. Šis uzvaras mirklis atklāja viņa talantu un izturību šajā ekstrēmajā sacīkšu disciplīnā. Sekoja papildu uzvaras 1984. gadā ar “Porsche 911” un 1986.

No 1987. līdz 1988. gadam Metžs ieņēma leģendārā rallijreida direktora amatu, dodot ieguldījumu šīs sacīkšu pasaules attīstībā un organizācijā. Dzīves nogalē viņš ar nezūdošu aizrautību piedalījās “Africa Eco Race” rallijreida organizācijā, turpinot savu mantojumu autosporta notikumos.

Lai paplašinātu savu autosporta pieredzi, Metžs piedalījās prestižajās Lemānas 24 stundu sacensībās 1977., 1979., 1982., 1984., 1986. un 1987. gadā, lielākoties vadot “Porsche” mašīnas. Viņa karjerā izcilākais rezultāts tika sasniegts 1986. gadā, kad viņš pabeidza sacensības septītajā vietā, iegūstot atzinību un cienījamo vietu autosporta vēsturē.

Leave a Comment