Pārstāvji Latvijas autovadītājiem paziņo ko tādu, ka simtiem šoferīšu dusmās atliek tikai nopūsties!

Dokuments, ko sauc par “direktīvu”, ir jāievēro bez iebildumiem, un tāda ir arī plānotā Eiropas Savienības Emisijas kvotu tirdzniecības sistēma.

Eiropas Parlamenta pieņemtais regulējums ir obligāti jāievieš katrā dalībvalstī, tādēļ Latvijai nav iespējams atteikties no jaunajām prasībām. Pretējā gadījumā Eiropas Komisija varēs piemērot naudas sodus.

Šis “zaļais virziens” nozīmē sliktas ziņas automašīnu vadītājiem – benzīna un dīzeļdegvielas cenas neizbēgami paaugstināsies. Cenu pieaugums varētu būt aptuveni starp 11 un 16 centiem par litru, un tas stāsies spēkā no 2027. gada.

Ir skaidrs, ka Eiropa vēlas, lai cilvēki pārietu uz elektroautomobiļiem, taču tieši tādā pašā laikā aizmirst vienu būtisku aspektu – daudziem cilvēkiem nav pietiekami daudz līdzekļu šādu automašīnu iegādei.

Tādēļ visi tie, kuri vēlas turpināt braukt ar parastām automašīnām, vienkārši maksās vairāk. Eiropa gan ir stingri pārliecināta, ka autotransports rada aptuveni 20% no siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisijām, tāpēc šo skaitli ir būtiski samazināt.

Lasi vēl: Beidzot Labklājības ministrija paziņo kam un cik tiks piešķirts naudas pabalsts! Jau drīzumā!

Tomēr nav skaidrs, kāpēc Latvijas politiķi nekādi nav centušies iebilst pret šīs direktīvas izstrādi, ņemot vērā, ka tas ievērojami skars iedzīvotāju budžetus. Jaunā prasība nozīmē, ka benzīna un dīzeļdegvielas cena tuvināsies dārgās biodegvielas izmaksām.

 

Leave a Comment