Par došanos karot, jauno rekordu un iespējamo Zelenska zvanu: ”Kalush Orchestra” intervija pēc uzvaras Eirovīzijā 2022

Kādi ir labākie mirkļi, ko piedzīvojāt Turīnas ielās?

– Ja godīgi, bija ļoti daudz stresa, jo Ukrainā mums par nebija iespējas kopā satikties. Mums nācās mēģināt onlainā, tāpēc mēs satikāmies visi kopā tikai dienā, kad izbraucām uz Turīnu. Šeit mums nācās mēģināt pastiprinātā režīmā. Mums pat nebija iespēja lāgā redzēt pilsētu, jo bija kameras proves, mēģinājumi, regulāri tika mainīti apģērbi. Mēs bijām ļoti sakoncentrējušies mūsu priekšnesumam, jo sapratām, cik tā ir liela atbildība, uz mums skatās visa pasaule, Ukraina un visi, kas vien to var.

Jūs uzrakstījāt šo dziesmu savai mammai Stefānijai. Vai jums bija laika ar viņu sazināties, un ko viņa teica?

– Nebija laika pazvanīt mammai, bet mēs ar viņu sarakstījāmies. Un es palūdzu savu meiteni pazvanīt mammai, jo mums ir par stundu vēlāks laiks, viņai jau vajadzēja gulēt. No rīta pēc tā visa viņai pazvanīju. Mamma sacīja, ka viņa ar mani lepojas un ir ļoti priecīga.

Viens no žurnālistiem pasvītroja, ka 439 punkti no skatītājiem ir lielākais balsu rekords, kuru ir izdevies iegūt kādai valstij visā konkursa vēsturē. Kalušs atzinās, ka par to nav zinājis.

Lasi vēl: Izrādās, ka Latvijas veikalos tirgo produktu, kurš ir bīstams – kā ”Maxima” šo paskaidroja?

Vārdi, kurus jūs pateicāt uzstāšanās beigās… Vai nebaidījāties no tā, ka jūs var izslēgt no konkursa, jo izteicāt politisku paziņojumu?

– Cilvēki, kuri sev uzdod šo jautājumu, visticamāk nesaprot, cik liela ir nelaime mūsu valstī, un cik tas ir svarīgi. Man tas noteikti ir svarīgāk nekā diskvalifikācija, vai vēl kas cits. Esmu gatavs. Bet es sev nepiedotu, ja palaistu garām tādu iespēju. Ļoti ceru, ka ir vismaz viens cilvēks no 200 miljoniem, kurš redzēja, pievērsa uzmanību, un tas mums kaut kā palīdzēs.

Vai kādā brīdī uztraucāties, ka Krievija var iztraucēt Eirovīzijai vai balsojumam?

– A kas, tā var izdarīt?

Protams, mēs visi ceram, ka Eirovīzija nākamajā gadā notiks Ukrainā. Bet, ja tas nebūs iespējams, jūs gribētu, lai kāds sarīkotu konkursu jūsu vārdā?

– Vēl ir agri par to runāt detaļās. Protams, mēs izdarīsim visu, kas mūsu spēkos, lai Eirovīzijas dziesmu konkurss notiktu jaunā un mierīgā Ukrainā.

COMMENTS

Leave a Comment