Par dārgu naudu nopirki “feiku”? Profesionāļi atklāj, kā viegli atpazīt viltojumu no oriģinālajām smaržām

Foto – Unsplash

Diemžēl slavenu smaržu zīmolu viltojumi nav nekas neparasts: tos var atrast ne tikai apšaubāmās tīmekļa vietnēs, bet pat populārajās tirdzniecības vietās vai pat kosmētikas veikalos. Mēs jums pastāstīsim, kā atpazīt viltojumu.

Kādas smaržas vilto visbiežāk?

Pēc speciālistu teiktā, smaržu viltošana ir izplatīta problēma. Visbiežāk tiek viltoti populāri un dārgi zīmoli, piemēram, Chanel, Dior, Gucci, Calvin Klein vai Dolce & Gabbana. Imitēt lētus vai retus aromātus krāpniekiem nav jēgas – daudzi tos nepirks, tāpēc peļņa būs maza.

Viltojumi atšķiras no oriģināliem ne tikai pēc iepakojuma, bet arī pēc sastāva. Nenoturīgs aromāts nav galvenā viltotu smaržu problēma. Vēl ļaunāk, šādi “aromāti” var saturēt lielu daudzumu bīstamu ķīmisko vielu (piemēram, svinu) vai iespējamu kancerogēnu. Reakcijas uz šādām smaržām var būt dažādas – sākot no tā, ka cilvēks sajūtas slikti līdz pat nopietnām nepatīkamām reakcijām.

Izpildi šo testu!

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Kur iegādāties smaržas?

Lai sevi pasargātu, speciālisti iesaka izvairīties no parfimērijas produktu iegādes ielu tirdziņos, nepārbaudītos interneta veikalos vai pie privātajiem pārdevējiem. Cenas tur, protams, ir pievilcīgākas, taču risks sastapt viltojumu šādās vietās ir daudz lielāks. Smaržas vajadzētu iegādāties tikai specializētos veikalos vai pie oficiāliem zīmolu izplatītājiem:

Autorizēti veikali. Iegādājieties smaržas autorizētos zīmola veikalos vai lielākajos universālveikalos, kuriem ir oficiāla atļauja pārdot zīmola smaržas.

Oficiālos tiešsaistes veikalos. Jūs varat iegādāties smaržas zīmola oficiālajos tiešsaistes veikalos.

Specializētie parfimērijas veikali. Apmeklējiet specializētus parfimērijas veikalus, kas ir pieredzējuši smaržu tirgotāji un var sniegt ekspertu konsultācijas.

Foto – Unsplash

Kā atpazīt viltotas smaržas?

1.Iepakojums. Zīmolu smaržām ir kvalitatīvs un glīts iepakojums bez saburzītām kastītēm vai bojātiem flakoniem. Kartonam jābūt blīvam un vienmērīgi krāsotam. Pārbaudiet, vai viss iepakojums un smaržu daļas ir savās vietās, tostarp vāciņš, smidzinātājs un visi papildu piederumi, uz kuriem ražotājs ir atsaucies.

 

 

Foto – Unsplash

2. Drukas kvalitāte. Uz smaržu kastītes jābūt detalizētai informācijai par produktu, piemēram, smaržu nosaukumam, tilpumam, valstij un ražošanas datumam, sastāvam un derīguma termiņam. Parasti uz flakona tiek dublēts smaržas nosaukums un smaržu sērijas numurs. Visai informācijai jābūt skaidrai un viegli salasāmai, bez kļūdām, izplūdušiem burtiem vai citām nekvalitatīvas drukas pazīmēm.

3. Cena. Oriģinālas smaržas parasti ir dārgākas par viltojumiem. Ja cena ir pārāk laba, lai tā būtu patiesība, tas var būt “sarkanais karogs” un iemesls padomāt divreiz. Tomēr jāatceras, ka daži negodprātīgi pārdevēji var mākslīgi uzpūst viltojumu cenas, tāpēc šis fakts ne vienmēr ir uzticams rādītājs.

4. Aromāts un noturība. Kvalitatīvām smaržām piemīt unikāls un sabalansēts aromāts, kas saglabājas visas dienas garumā. Viltotām smaržām var būt pārāk spēcīgs vai pārāk vājš aromāts, kas ātri izzūd. Atcerieties, ka pieļaujamais alk*****la saturs smaržās ir līdz 85 %, bet tualetes ūdenī – ne vairāk kā 75 %.

Lasi vēl: Agrāk tērēju daudz naudas, pērkot speciālos mēslojumus: tagad netērēju gandrīz neko un manas lavandas zied tik pasakaini, ka visi grib zināt manu recepti

5. Sērijas numurs. Parfīmiem parasti ir sērijas numurs vai kods. Tas parasti ir redzams uz iepakojuma un flakona. Ražotāja zīmola oficiālajā tīmekļa vietnē var atrast informāciju par to un pārbaudīt šo kodu.

Foto – Unsplash

6. Pulverizators. Oriģinālajiem parfīmiem ir kvalitatīvs pulverizators, kas izsmidzina smaržu vienmērīgi un bez pilieniem, ko ne vienmēr var teikt par viltojumiem. Protams, ap kakliņu nedrīkst būt nekādu līmes pēdu, un pogai jābūt viegli un gandrīz bez skaņas, kad tā tiek nospiesta.

7. Šķidrums. Tualetes ūdenim un smaržām jābūt dzidram un viendabīgam šķidrumam bez redzamām daļiņām vai nosēdumiem. To var viegli redzēt, paceļot pudelīti un apskatot tās saturu gaismā. Šī īpašība būs redzama pat tad, ja smaržu pudelīte ir izgatavota no krāsaina stikla.

Leave a Comment