Pagājušā gada 26. jūnijā Gaujas upē tika atrasta piecgadīga meitenīte; likumsargi beidzot komentē notikušo

Pagājušā gada 26. jūnijā pašā vasaras karstumā Gaujas upē tika atrasta piecgadīga meitenīte. Likumsargi beidzot komentē notikušo un ir gatavi pastāstīt sīkāk par šo traģ**ko situāciju. 

Valsts Pol***jas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Ziemelu iecirkņa amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par piecus gadus vecas meitenes vārdā Evita nelaimīgo bojāeju Gaujā pērn.

Piektdien, 13.oktobrī, Pol***ja ar krimināllietu saistītos materiālus nodeva Pierīgas prokuratūrai, ar nolūku sākt kriminālvajāšanu pret divām personām, konkrēti, meitenes bioloģisko māti un viņas audžutēvu, liecina Pol***jas paziņojums.

 

Izmeklēšanā atklājās, ka personas, kurām bija uzticēta meitenes labklājības nodrošināšana, nolaidības dēļ bija pametušas piecus gadus veco bērnu ūdenstilpes tiešā tuvumā, tādējādi nespējot uzturēt konsekventu bērna vecumam atbilstošu modrību.

Abi vecāki tiek apsūdzēti par meitenes n.ā.v.e.s nelikumīgu izdarīšanu nolaidības dēļ, kā arī par agresīvu uzvedību pret nepilngadīgo personu, ja šī persona ir piedzīvojusi fiziskus vai psiholoģiskus pārdzīvojumus.

Iepriekšējā gada 26.jūnijā likumsargi tika informēti, ka Siguldā, konkrēti Gaujas pludmalē, aptuveni pulksten 14:00 par bezvēsts pazudušo pieteikta jauna meitene vārdā Evita, piecu gadu vecumā.

Lasi vēl: Dienu pirms savas 77. dzimšanas dienas aizsaulē traģ**ki devusies visu mīlēta aktrise

Vairāk nekā 200 brīvprātīgo nekavējoties devās meklēt meitenīti, sniedzot palīdzību darbaspēka ziņā, kā arī nodrošinot laivas un citu būtisku aprīkojumu. Meklēšanas darbi galvenokārt tika veikti Gaujas upes aptverošajā reģionā, aptverot gan tās sauszemes teritoriju, gan upes gultni, kas vairākkārt tika rūpīgi pārbaudītas.

Pēc gandrīz trīs dienas ilgušām grūtām meklēšanām VP, pašvaldības Pol***jas, Zemessardzes un brīvprātīgo kopīgiem spēkiem Gaujas upē 28. jūnijā ap plkst. 12:30 tika atrasts meitenītes ķermenis bez dzīvības pazīmēm.

 

Leave a Comment