Pacientes apsūdz kādu Latvijas ārstu seksuālā izmantošanā: ”Licis noģērbties kailai un apgulties uz vēdera uz kušetes”

Pēc iepriekš aktualizētās informācijas Latvijas Radio podkāsta “Dokumentārijs” aizvien vairāk sievietes ziņojušas gan Radio, gan pētnieciskās žurnālistikas centram “Re:Baltica”, ka esot piedzīvojušās seksuālu izmantošanu vai līdzīgu pārinodarījumu Jevgēņija Ņikiforenko ārsta kabinetā. Uzzinot, ka tiesībsargājošo iestāžu izmeklēšana beigusies bez rezultāta un imunologs turpina pieņemt pacientus, vismaz divas sievietes apņēmušās vērsties Valsts policijā ar iesniegumu, lai ārsta darbība tiktu izvērtēta atkārtoti, ziņo Latvijas Radio.

Sievietes atklāj dažādus pieredzes stāstus. Kādai ārsts licis noģērbties un apgulties uz vēdera uz kušetes, lai pārbaudītu vēnas, un ilgi glāstījis kājas. Savukārt citas piedzīvojušas krūšu pārbaudi vismaz piecu minūšu garumā, raksta apollo.lv

Trīs sievietes stāstījušas Radio par ginekoloģiskiem izmeklējumiem, kuru laikā ārsta pirkstu novietojums un to kustības radījušas šaubas par viņa rīcības patieso nolūku. Visos gadījumos izmeklējumi ilguši 5-10 minūtes, stāstīja pacientes.

Lasi vēl: “Kļūs neticami bagāti”: Astrologs Pāvels Globa paredz bagātību četrām zodiaka zīmēm

Kāda sieviete pēc piedzīvotā izlasījusi interneta forumā atsauksmes un izlēmusi par piedzīvoto rakstīt sūdzību gan Stradiņa slimnīcai, gan arī Veselības inspekcijai.

Slimnīcā reaģēja nekavējoties: “Veids, kādā tika izdarīta izmeklēšana, nerespektējot Jūsu iebildumus, nav nedz pieļaujams, nedz attaisnojams.”

Tomēr konstatētie ētikas un medicīniskās lietvedības pārkāpumi dr. Ņikiforenko tika izskaidroti. Šai sievietei ieteikts griezties Latvijas Ārstu biedrības Ētikas komisijā vai citās kompetentās iestādēs, lai vērtētu šo situāciju.

Pirmo reizi sieviete nonāca pie ārsta, kurš tik ilgi viņu izmeklē – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment