OPEC+ varētu atlikt plānoto naftas ieguves apjoma palielināšanu

OPEC+ apspriež iespēju atlikt nākamajā mēnesī plānoto naftas ieguves apjoma palielināšanu, jo naftas cenas sasniedza zemāko līmeni deviņu mēnešu laikā.

Pagājušajā nedēļā izskatījās, ka grupa oktobrī turpinās palielināt ieguves apjomu par 180 000 barelu dienā (bpd), taču tirgus svārstības, ko izraisīja naftas ieguves iekārtu slēgšana Lībijā un vājā pieprasījuma prognoze, izraisīja bažas grupas iekšienē, teica viens no avotiem.

Lasi arī: Nekad neizlejiet dārzeņu konservu marinādi izlietnē: jūs varat pagatavot izcilu siera uzkodu, neaizmirstamus salātus un ne tikai

“Ir ierosinājumi atlikt palielinājumu,” sacīja viens no avotiem. Cits sacīja, ka kavēšanās pašlaik ir “ļoti iespējama”.

Astoņi OPEC+ locekļi oktobrī ir plānojuši palielināt ieguvi par 180 000 barelu dienā saskaņā ar plānu, lai sāktu atcelt savu pēdējo ieguves samazinājumu līmeni 2,2 miljonu barelu dienā, vienlaikus saglabājot citus samazinājumus līdz nākamā gada beigām.

OPEC+ ir valstu alianse, kas apvieno Naftas eksportētājvalstu organizāciju (OPEC) un vēl citas valstis, kas nav OPEC dalībvalstis, bet piedalās naftas ieguves politikas saskaņošanā. OPEC+ galvenais mērķis ir regulēt naftas piedāvājumu pasaulē, lai uzturētu stabilas cenas un līdzsvarotu pieprasījumu un piedāvājumu globālajā naftas tirgū.

Leave a Comment