Nupat paziņotas nepatīkamas ziņas visiem Autovadītājiem: Diemžēl, taču tas ir ticis pieņemts…

Lai uzlabotu drošību uz ceļiem, sods par rupjiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem tiks ievērojami palielināts. Tas ir solis, kas veicinās atbildīgu uzvedību un samazinās negadījumu skaitu uz ceļiem.

Turklāt, lai uzlabotu kontroli un novērstu pārkāpumus, no nākamā gada tiks ieviesta jauna procedūra attiecībā uz fotoradara uzņemtajiem attēliem gadījumā, ja transportlīdzeklis tiek atklāts bez tehniskās apskates vai obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas polises (OCTA).

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Situācija Latvijā ir satraucoša, jo vairāk nekā divas trešdaļas autovadītāju ārpus apdzīvotām vietām pārkāpj atļauto ātruma ierobežojumus. Šāda uzvedība nav tikai nelikumīga, bet arī bīstama, radot nopietnas bažas par ceļu drošību un izvirzot Latviju kā vienu no Eiropas valstīm ar augstu negadījumu risku.

Šādu apstākļu dēļ ir pienācis laiks rīkoties, un tādēļ tika veikti grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas mērķē uz ceļu drošības uzlabošanu un negadījumu skaita samazināšanu. Šie pasākumi ir būtiski ceļu satiksmes kultūras attīstībai un sabiedrības drošības garantēšanai.

Jaunie grozījumi Ceļu satiksmes likumā ir vērsti uz stingrākām sankcijām par ātruma pārsniegšanu dažādos transportlīdzekļos, ieviešot svarīgus pasākumus ceļu drošības uzlabošanai un negadījumu skaita samazināšanai. Ja vadītājs pārsniedz ātrumu no 61 līdz 70 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automašīnām, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, sods būs nopietns – no 720 līdz 960 eiro, salīdzinot ar iepriekšējiem 360 līdz 480 eiro, un vadītājam tiks atņemtas vadīšanas tiesības uz deviņiem mēnešiem, kas ir ilgāks periods nekā agrākais, kas bija seši mēneši.

Ja pārkāpums notiek apdzīvotā vietā ar ātrumu no 60 līdz 70 km/h, naudas sods var būt no 1040 līdz 1400 eiro, salīdzinot ar iepriekšējiem 540 līdz 680 eiro, un vadītājam var tikt atņemtas vadīšanas tiesības no deviņiem līdz 12 mēnešiem, salīdzinot ar iepriekšējo periodu, kas bija 12 mēneši. Šie jaunie grozījumi paredz stingrākas sankcijas, kas ne tikai rada skaidru signālu par likuma nepieļaujamību, bet arī veicina drošību uz ceļiem, nodrošinot visiem ceļu lietotājiem drošāku transporta vidi.

Ja automobilis ar piekabi vai kravas automobilis, kura pilna masa pārsniedz 7,5 tonnas, pārsniedz atļauto ātrumu ārpus apdzīvotām vietām par 61 līdz 70 km/h, vadītājam draud smagas sankcijas, tostarp transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz laiku no 12 līdz 18 mēnešiem. Šī sankcija ir ievērojami stingrāka nekā iepriekšējais aizliegums uz 12 mēnešiem.  Šie jaunie grozījumi ir vērsti uz lielāku satiksmes drošību un disciplīnu uz ceļiem, stiprinot normas un regulējumus attiecībā uz ātruma pārkāpumiem.

Tomēr ir vērts atcerēties, ka pati soda sankcija var nebūt visnepatīkamākā daļa, jo sekos tas, ko visi vadītāji cenšas izvairīties – nepatīkama birokrātija un papildu izdevumi. Protams, neviens nenovēlas saskarties ar šādām sekām, taču jau ir pieņemts, ka tās būs reālas. Realitātē šobrīd situācija būs vēl nepatīkamāka tiem, kas pārsniegs 70km/h. Lūk, kas ar viņiem notiks…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment