Novietoju katrā istabā pa krūmiņam. Mūsmājās neviens jau 5 gadus ar saaukstēšanos nav slimojis. (7 telpaugi ar spēcīgu pretvīrusu iedarbību)

Citronkociņš

Noteikti iestādi citronkociņu. Pirmkārt, jebkurš citrusaugs efektīvi attīra gaisu no vīrusiem, baktērijām, sīkām putekļu daļiņām, formaldehīda un citiem bīstamiem ķīmiskiem savienojumiem.

Otrkārt, citronkociņš dod augļus, kas bagāti ar C vitamīnu. Turklāt tas ir izsmalcināts un ļoti atbilstošs rotājums jebkurai telpai.

Kalamondīns

Vēl viens “smukulītis”, kas “dzīvo” manā mājoklī, ir cits citrusaugs – kalamondīns. Tas ir skaists, bet augļi gan ir skābi un rūgti. Pamēģini tos vienreiz un vairs nekad negribēsi.

Toties kalamondīns ātri aug. Gada laikā tas var sasniegt 1,54 – 2 metru augstumu. Tajā pašā laikā šis krūms eleganti rotā jebkuru interjeru. Kopšanas ziņā nepretenciozs un mazprasīgs augs. Vienkārši izvēlies tam podu, kura tilpums ir lielāks par 10 litriem, un ļauj tam augt un attīrīt gaisu tavā mājoklī – kalamondīns lieliski tiek galā ar šo uzdevumu.

 

Mirte

Elegantā un vienkāršā mirte, kas atkal nākusi modē, padarīs tava mājokļa interjeru mūsdienīgu. Bet līdztekus tam mirte iznīcinās lielu skaitu patogēnu vīrusu un baktēriju, efektīvi novērsīs sēnīšu infekcijas attīstību un absorbēs sīkas putekļu daļiņas, kas atrodas gaisā.

Lai attīrītu gaisu nelielā istabā, pietiek ar vienu auga krūmiņu.

 

Naudas koks (Krasula)

Novieto bērna istabā 2-3 krasulas podiņus un viņš vairs necietīs no sezonālām saaukstēšanās slimībām.

Šā apgalvojuma patiesumu apstiprina eksperiments. 20 kvadrātmetru telpā tika novietoti 3 podi ar nobriedušiem naudas kokiem. Pēc 24 stundām vīrusu slodze telpā samazinājās par 80%.

 

Nekavējoša palīdzība

Ko darīt, ja apkārt jau visi slimo un gripas un saaukstēšanās sezona neizbēgami min uz papēžiem, bet tev mājās, kā par nelaimi, nav neviena no iepriekš minētajiem augiem?

Dodies pastaigā uz tuvāko mežu un salauz priedes, ciedra, egles, kadiķa zarus. Jebkuri skujkoku zari, kas buķetes veidā ievietoti ūdenī, efektīvi attīrīs gaisu un pasargās no saaukstēšanās.

Lasi vēl: Latviešu aktieris Ģirts Ķesteris pamatīgi apbēdina savus atbalstītājus: ”Mēs nedomājām, ka nonāks tik tālu”

Novēlu tev labu veselību un patīkamas rūpes, izvēloties piemērotus augus sava mājokļa interjeram.

Ja tev noderēja šis raksts, laipni aicināts sniegt komentārus un padalīties tajā ar draugiem!

 

Leave a Comment