Latviešu aktieris Ģirts Ķesteris pamatīgi apbēdina savus atbalstītājus: ”Mēs nedomājām, ka nonāks tik tālu”

Latviešu aktieris Ģirts Ķesteris pamatīgi apbēdina savus atbalstītājus. Atbalstītāji nebija gaidījuši šādu soli no aktiera, tomēr Ķesteris steidz visu paskaidrot. 

Ģirts Ķesteris ir Latvijas aktieris. Viņš dzimis 1964. gadā un ir ieguvis izglītību Latvijas Kultūras koledžā un Latvijas Kultūras akadēmijā. Ģirts Ķesteris ir pazīstams ar savām lomām dažādās teātra izrādēs un kino filmās, kā arī par savu darbu televīzijas projektos.

1897. gadā Rīgas pilsētas valde pieņēma lēmumu par otrā pilsētas teātra dibināšanu. Tika organizēts atklāts skiču konkurss, kurā pirmās vietas ieguvējs bija atbildīgs gan par projekta realizāciju, gan būvniecības vadību.

 

Konkursā piedalījās seši projekti, galvenokārt no Krievijas impērijas arhitektiem. Uzvarējušajā projektā, kuru iesniedza Rīgas Arhitektu biedrības dibinātājs un priekšsēdētājs, vēlāk pilsētas domes deputāts Augusts Reinbergs, bija devīze “Dum spiro, spero” (“Kamēr elpoju, ceru!” – Ovīdijs).

Šī iecere guva atbalstu no Vidzemes gubernatora V.Surovceva un pilsētas domes, kas ziedoja 10 000 rubļu dekorāciju un skatuves mēbeļu iegādei.

Teātra celtniecībai piemērota vieta tika atrasta Puškina bulvārī, pretējā pusē pilsētas grāvim. Galvenie būvdarbi konkursa kārtībā tika piešķirti pazīstamajam uzņēmējam Krišjānim Ķergalvim.

Lasi vēl: Būs smagi: Kāpēc šīs trīs zodiaka zīmes 2023. gada decembrī saskarsies ar lielākajiem izaicinājumiem

Mākslinieciskās apdares darbus vadīja Berlīnes arhitekts V. Henšels, bet konstruktīvo – T. Tīfs. Galdnieka darbu pārraudzīja Mazās ģildes vecākais K. Šteinerts, fasādes tēlniecības un dekoratīvo darbu veikšana tika uzticēta A. Folca darbnīcai.

Stiklotāja darbus veica amatnieka A.Švolkovska darbnīca, bet galdniecību – M.Pagasta firma. K.J. Mākslinieciskajiem kalumiem tika pasūtīta Bergmaņa darbnīca, kas pazīstama ar Doma baznīcas durvju elementu izgatavošanu.

Latviešu aktiera Ģirta Ķestera dzīvē šobrīd ir ļoti straujš pavērsiens – kas tas būtu?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment