Notiks Ukrainas pilsētas Vinnicas un Ventspils sadraudzības dienas

Ukrainas pilsētas Vinnicas un Ventspils sadraudzības dienās ikviens aicināts apmeklēt koncertus, kuros uzstāsies tautas deju ansamblis no Vinnicas pilsētas bērnu un jauniešu mākslinieciskās un horeogrāfiskās izglītības centra “Barvinok”(Барвінок).

Pirmdien, 31.oktobrī plkst.19.00 teātra namā “Jūras vārti” koncertā “Sadraudzības tūre” būs iespēja iepazīt šo dzīvespriecīgo, košo un tradīcijām bagāto tautas deju ansambli. Deju ansambļa “Barvinok” koncertprogrammā iekļauti vairāki tautas mākslas veidi, – tautas dziesmas, dejas un ukraiņu mūzikas instrumentu spēle ansambļa dalībnieku izpildījumā. Ukraiņu folklora, priekšnesumu augstā kvalitāte, dzirkstošais temperaments aizrauj visu vecumu publiku visā pasaulē.

Trešdien, 2.novembrī plkst.19.00 koncertzālē “Latvija” notiks Ventspils Mūzikas vidusskolas kolektīvu audzēkņu un Vinnicas ansambļa “Barvinok” dejotāju un sitaminstrumentu kolektīva kopkoncerts “Vienoti mūzikā”.

Tautas deju ansamblis “Barvinok” dibināts 1984.gadā. Ansambļa dibinātājs un pastāvīgais vadītājs ir Ukrainas Tautas mākslinieks Petro Boiko. Lieliskas uzstāšanās prasmes, spilgts jauniešu talants, kultūras mantojuma apgūšana un daudzveidīgs tā pasniegšanas veids ir faktori, kas nodrošina ansambļa panākumus. Kopš dibināšanas ansamblis “Barvinok” ir kļuvis par daudzu festivālu uzvarētāju un laureātu vairāk nekā 30 pasaules valstīs, kā arī savā dzimtenē – Ukrainā.

2022.gada vasarā tautas deju ansamblis “Barvinok” uzsāka koncertturneju Eiropas pilsētās, lai vāktu līdzekļus gan Ukrainas bruņoto spēku atbalstam, gan cilvēkiem, kas cietuši Krievijas karadarbībā pret Ukrainu. Koncerti norisinājās vairāk nekā 10 pilsētās Polijā, Francijā un Vācijā. Rudenī, pateicībā par palīdzību Ukrainai šajā grūtajā laikā, kolektīvs ar Vinnicas pilsētas pašvaldības atbalstu ieplānojis koncertus Polijā, Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

Sadraudzības dienas notiek ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības atbalstu. Ieeja pasākumos bez maksas.

Leave a Comment