Nosauc datumu, līdz kuram tiks nojaukts piemineklis Uzvaras parkā

Jau šonedēļ Saeimā pirmajā lasījumā plānots izskatīt likumprojektu, kas atvieglotu Uzvaras parkā Rīgā esošā pieminekļa demontāžu, kā arī noteiktu izpildes termiņu – līdz šī gada 18. novembrim, TV24 raidījumā “Ziņu TOP” paziņoja 13. Saeimas deputāts, frakcijas “Jaunā Vienotība” priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Šodien partiju tikšanās laikā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens izklāstījis, kā notiks speciāla likuma izstrāde Uzvaras parkā Rīgā esošā pieminekļa nojaukšanai.

Tuvākajā dienas Saeimas komisija izstrādās likumprojektu, lai jau ceturtdien, 26. maijā, to varētu izskatīt Saeimas sēdes pirmajā lasījumā. “Likums paredzēs, ka procedūras, kuras paredz Būvniecības likums vai Iepirkuma likums šajā gadījumā tiks atceltas, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Kļuvis zināms, zem kāda nosaukuma McDonalds turpinās darbu Krievijā – nu gan nosaukums!

Šis būs īpašs likums, attieksies konkrēti uz šo jomu – padomju mantojuma monumentu demontāžu – un datums līdz kuram šī demontāžai būs jānotiek, kas attieksies gan Uzvaras parkā esošo pieminekli, gan pārējiem Latvijā, bet nesaistīsies uz karā kritušo karavīru kapsētām, ir 18. novembris,” informē A. Latkovskis.

Ja pieminekļa demontāža notiktu pēc likuma noteiktām procedūrām, tad noteikti tā nojaukšana ievilktos. Likumu paredzēts pieņemt galīgajā lasījumā pirms Jāņiem, 16. jūnijā, lai to pēc tam izsludinātu Valsts prezidents. Tas nenozīmējot, ka demontāžas darbi notiks nākošajā dienā, bet gads tam nebūs nepieciešams.

COMMENTS

Leave a Comment