Noderīgi padomi mājas acāliju kopšanā

Acāliju audzēšana mājās ir ļoti sarežģīta, jo šis skaistais zieds ir maigs un ļoti reaģē uz mazākajām izmaiņām audzēšanas apstākļos. Mājas acāliju kopšana prasa īpašu pieeju, bet augs jums pateiksies ar sulīgiem ziediem, īpašu enerģiju.

Iekštelpu acāliju ziedu šķirnes

Acālija ir pārsteidzoši skaists ziedošs krūms no viršu dzimtas, kura dzimtene ir augstiene. Acālijas brīnišķīgā īpašība ir tā, ka tā zied ziemā, kad citas istabas puķes ir miera stāvoklī.

Acālijas ir iecienītas to sulīgo un ilgstošo ziedu dēļ.

Mājas acālijas ir pārstāvētas ar visdažādākajām Indijas rododendru ģints augu krāsām un ziedu formām.

Pēc ziedēšanas perioda augu iedala trīs tipos: agrīnās, kas zied no decembra līdz janvārim, vidējās – no janvāra līdz martam un vēlīnās, kas priecē ar ziedu bagātību no februāra līdz aprīlim.

Izvēloties acāliju

Iegādājoties acāliju, izvēlieties augu, kas tikko sācis ziedēt, t. i., ar daudz pumpuriem, lai jūs varētu ilgāk priecāties par ziediem mājās. Veikalos ziedu pārdod pārvadāšanas traukā ar augsni, kurā nav ne ūdens, ne barības vielu.

Siltumnīcā augu baro no paplātes, kurā ielej speciālu barojošu šķīdumu. Lielākā daļa cilvēku atnes ziedu mājās un novieto to uz palodzes pie sildierīces. Tas iznīcina augu, tas izžūst un lēnām iet bojā.

Turklāt tam nepieciešama īpaša laistīšana, augsts mitruma līmenis, un tas slikti panes augstu temperatūru.

Lasi vēl: Raidosa paziņo, ka šīm zīmēm Tuvākajās dienās veiksme būs tik liela, ka varat laimēt milzu bagātību

Mājas acāliju kopšana

Tai patīk mitrs vēss gaiss, viegla skābāka augsne. Kalnos, no kurienes tā nāk, daudz līst un vienmēr ir vēss. Tāpēc vislabākā vieta viņai ir tur, kur ir vēss ar aptuveni 12-15 grādu temperatūru.

Patīk bieža apsmidzināšana ar vēsu ūdeni, augsne podā nedrīkst izžūt, bet ūdens podā nedrīkst stāvēt. Lieliski, ja podiņš ar puķi stāvēs uz plaša paliktņa.

Ja iegādājies augu mazā podiņā, tad pārstādi to lielā traukā, uzber speciālu skābu augsni acālijām, bet apakšā noliec keramzītu.

Ziemā augu var novietot uz palodzes tuvāk stiklam, bet vasarā tas jānovieto ēnā. Zieds dod priekšroku maigai izkliedētai gaismai un nepanes tiešus saules starus.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Augu laistiet 2-3 reizes nedēļā bagātīgi, lai augsne vienmēr būtu mitra. Siltā dzīvoklī var būt nepieciešams laistīt katru dienu ar aukstu ūdeni.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment