No zīdaiņa līdz pusaudzim. Eksperts atklāj, cik reižu nedēļā bērniem patiešām nepieciešams mazgāties

Bērnu higiēna ir jautājums, kas ir ļoti svarīgs visiem vecākiem. No jaundzimušā līdz pusaudžiem higiēnas noteikumi krasi mainās. Par to, cik bieži vajadzētu mazgāties visu vecumu bērniem, lasiet tālāk.

Kāds ir pareizais veids un cik bieži mazgāt bērnus

Dr. Sems Hejs, pieredzes bagāts pediatrs, ir atklājis patiesību par mazgāšanās biežumu, kas jāzina visām mammām un tētiem.

Jaundzimušo normas

Lai gan šķiet, ka “ikdienas mazgāšana” ir vispārpieņemta norma, Dr. Hejs uzsver, ka tik biežai mazgāšanai nav fiziskas nepieciešamības.

“Ik pēc 2-3 dienām ir vairāk nekā pietiekami,” norāda eksperts.

Galvenais ir izvairīties no asām, abrazīvām ziepēm, kas var bojāt mazuļa maigo ādu. Tā vietā izvēlieties maigas vannas eļļas, kas attīra un vienlaikus nodrošina dzīvībai svarīgu mitrināšanu.

Eksperts brīdina, ka nedrīkst pārspīlēt ar skrubēšanu un beršanu. Mazuļa ķermenim parasta švamme, ko izmanto pieaugušie, var šķist kā smilšpapīrs.

Pirmsskolas vecuma bērni

Kad bērni sasniedz pirmsskolas vecumu, ikdienas mazgāšanās kļūst arvien nepieciešamākas. Tomēr pediatrs atkārtoti uzsver, ka no fiziskās labsajūtas viedokļa joprojām ir pietiekami ik pēc 2-3 dienām, protams, ar izņēmumiem, ja bērni ir ļoti netīri un nosmērējušies, spēlējoties piemājas pagalmā.

Lasi vēl: Vai var nēsāt mūžībā aizgājuša radinieka krustu? Ko saka baznīca un māņticība

Pusaudži

Pusaudžu vecumā paaugstināts hormonu līmenis, pastāvīga svīšana un ādas problēmas, piemēram, pinnes un izsitumi, kas nozīmē, ka pusaudžiem būs nepieciešama ikdienas mazgāšanās.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Šajā vecuma posmā pieaug arī pusaudžu aktivitātes, piemēram, dažādi sporta pulciņi, kas arī palielina svīšanu. Kopumā šajā posmā bērniem būs nepieciešama ikdienas mazgāšanās. Taču, lai rūpētos par trauslo sejas ādu, kurai ir nosliece uz plankumiem un izistumiem, ir ļoti svarīgi lietot saudzīgus mazgāšanas līdzekļus, bet noteikti nevajadzētu izmantot ziepes, kas tikai padarīs sejas ādas problēmas lielākas.

 

 

Leave a Comment