No ”Swedbank” klientu kartēm pazūd nauda; Cilvēki reaģē un ņem no kartes esošo naudu ārā

19. septembrī Igaunijas prese tika informēta par vismaz piecām pretenzijām saistībā ar nesankcionētu naudas līdzekļu izņemšanu no bankas kartēm. Piekļūstot internetbankas platformai, personas atklāja savdabīgus darījumus, kuros parādījās Microsoft pieminēšana, neskatoties uz to, ka nav veikti pirkumi.

”Četrās atsevišķās reizes no mana konta ir noņemti desmit eiro. Varu apliecināt, ka neesmu sācis nekādus darījumus, noklikšķinot uz saitēm, atklājot savas kartes informāciju vai veicot pirkumus no Microsoft. Žurnāliste arī novērojusi vairākas ziņas par minimāla daudzuma pazušanu.“

Labi, ka iesniedzu pieteikumu un vairākas reizes pārbaudīju, kāpēc summa noņemta. Tad es nekavējoties sazinājos ar banku. Karte tika bloķēta, un es pasargājos no turpmākas krāpšanas.”

 

Lasīt vēl: Ko nekad nevajadzētu izvēlēties par krustvecākiem! Kaut būtu zinājis iepriekš…

Lasi arī: Dvīņiem jāuzmanās ar naudu, bet svariem jātic intuīcijai; Pāvela Globas dienas horoskops 25. septembrim

Swedbank Igaunijas sabiedrisko attiecību vadītājs Martins Korvs sniedza skaidrojumu par noziedznieku izmantoto botu, lai automātiski ģenerētu karšu numurus un pēc tam mēģinātu veikt darījumus. Pēc viņa konta, bankas darbinieki šī uzbrukuma laikā veiksmīgi izjauca vairāk nekā 95% darījumu.

Tomēr, ņemot vērā attiecīgā pārdevēja nozīmīgumu un plašumu, kļūst grūti kavēt visus darījumus, kas veikti no tā. Šī grūtā situācija rodas, jo likumīgi pircēji vienlaikus veic patiesus pirkumus kopā ar noziedzniekiem.

Jāatgādina, ka arī Latvijā interneta krāpniecība ir aktuāla problēma un visas Latvijas komercbankas regulāri brīdina klientus kā sevi pasargāt.

 

Leave a Comment