No šī gada paplašinās atbalsta pieejamību šai valsts iedzīvotāju daļai; priecīga ziņa tūkstošiem cilvēku

Līdz šim palīdzība tika piešķirta maznodrošinātām mājsaimniecībām, kuru ikmēneša rīcībā esošie ienākumi mājsaimniecības galvenajam vai vienīgajam loceklim nepārsniedza 376 eiro, bet par katru nākamo personu – 264 eiro.

Savukārt, sākot ar 2024. gada 1. janvāri, palīdzību varēs saņemt maznodrošinātas mājsaimniecības, kuru mēneša ienākumi nepārsniedz 411 eiro mājsaimniecības galvenajai vai vienīgajai personai un 288 eiro par katru nākamo mājsaimniecībā dzīvojošo personu.

 

Saskaņā ar līdzšinējo kārtību, turpmāk, lai saņemtu pārtiku un būtisku materiālo palīdzību materiālās nedrošības mazināšanas programmā, būs nepieciešama pašvaldības sociālā dienesta rakstiska izziņa.

Šis sertifikāts kalpos kā apliecinājums tam, ka mājsaimniecība ir kvalificējama kā nabadzīga, maznodrošināta vai nonākusi krīzes situācijā.

Lasi vēl: Tikko saņemta ziņa, ka mūžībā devies Latvijā talantīgs fotogrāfs, žurnālists un foto mākslinieks

Šobrīd kopumā 25 partnerorganizācijas, kuru sastāvā ir nevalstiskās organizācijas, reliģiskās organizācijas, pašvaldības un pašvaldību iestādes visā Latvijā, ir atbildīgas par programmas atbalsta paku izplatīšanu 419 norādītajās atbalsta saņemšanas vietās, kā arī gatavo maltīšu nodrošināšanu 29. zupas virtuves.

 

Leave a Comment