No rītdienas: Sinoptiķi nākamnedēļ sākot no 14.augusta sola ekstremālus laikapstākļus

Sinoptiķi prognozē, ka nākamnedēļ Latvijā būs ekstremāla tveice. Turklāt karstums Latgalē sagaidāms ilgāku laiku. Turklāt atsevišķos rajonos gaidāms pērkons. Nedēļa iesāksies ar mākoņiem daudzās vietās.

Pirmdienai tuvojoties, mākoņu sega pakāpeniski mazināsies, un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns rietumu vējš, un atmosfēras temperatūra pakāpsies līdz +20 līdz +25 grādiem.

 

Tuvākajās dienās atsevišķos rajonos iespējams lietus, pērkona negaiss un iespējamas stipras vētras. Otrdien gaisa temperatūra sasniegs +25 līdz +29 grādu robežās, lai gan atsevišķos piekrastes rajonos temperatūra nepārsniegs +23 grādus.

Lasi vēl: No pirmdienas, 14. augusta tiek pieņemtas jaunas izmaiņas, kuras jāņem vērā visiem Latvijas šoferīšiem!

Turklāt trešdien valstī gaidāms karstums līdz +32 grādiem, ko pavadīs mitrums. Nedēļai turpinoties, tiek prognozēts, ka vējš iegriezīsies no ziemeļu puses, kā rezultātā pazemināsies gaisa temperatūra. Tomēr gaidāms, ka Latgalē būs piedzīvots ilgstošs karsts laiks.

Saules izstarotais ultravioletais starojums šomēnes ir nedaudz paaugstināts, salīdzinot ar augustā novērotajiem tipiskajiem līmeņiem, jo ​​stratosfērā ir noārdījies ozons. Vislielākā piesardzība jāievēro laika posmā no pulksten 12:00 līdz 15:00, ja cilvēks tiek pakļauts tiešai saules gaismai.

 

Leave a Comment