No 9.jūnija stājās spēkā Izmaiņas noteikumos visās mājsaimniecībās saistībā ar materiālo situāciju

No 9.jūnija stājās spēkā Izmaiņas noteikumos visās mājsaimniecībās saistībā ar materiālo situāciju. Izmaiņas stājās spēkā vakar, 9.jūnijā. 

Izmaiņas noteikumos par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un mājokļa pabalsta aprēķinu 

Attiecībā uz neseno minimālo ienākumu sliekšņu ieviešanu tiesiskajā regulējumā, ir veiktas izmaiņas kritērijos, kas izmantoti, lai noteiktu sociālo pabalstu tiesības un aprēķinus nabadzīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām. Līdz ar to ir pilnveidoti un precizēti noteikumi, kas regulē mājsaimniecību finansiālā stāvokļa izvērtēšanu.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības tiesību akti ļauj pārskatīt minimālo ienākumu no 1. jūlija. No 1. jūnija spēkā ir vairāki likuma punkti, kas paredz izmaiņas ienākumu kategorijās, kuras netiks ņemtas vērā, izvērtējot mājsaimniecības materiālo stāvokli un nosakot sociālās palīdzības pamata pabalstus.

Lasi arī: “Nekavējoties izmetiet to no mājas, pretējā gadījumā jums nebūs naudas.”; Mēģini šo ievērot un skaties kā uzlabosies tava finansiālā situācija

Arī interesanti: Slepenais pielūdzējs un romantiski piedzīvojumi: iknedēļas mīlestības horoskops 2023. gada 12.–18. jūnijam

Standarti mājsaimniecības finansiālā stāvokļa novērtēšanai un mājokļa pabalsta saņemšanas tiesību noteikšanai ir saskaņoti ar likumu prasībām.

 

Ministru kabinets noteikumu Nr.809 “Vadlīnijas mājsaimniecības finansiālā stāvokļa novērtēšanai un sociālās palīdzības saņemšanai” formā ar grozījumiem ir iezīmējis konkrētas vadlīnijas, kas stājas spēkā no piektdienas, 9.jūnija.

Pienācīgi izvērtējot mājsaimniecības materiālo apstākļu izvērtēšanas kritērijus, tiek noteikts, vai mājsaimniecība kvalificējama kā trūcīga vai maznodrošināta, lai piešķirtu sociālās palīdzības pamata pabalstus, proti, garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalstu un mājokļa pabalsts.

Arī interesanti: Numerologi iesaka izmantot šos talismana akmeņus saskaņā ar tavu dzimšanas datumu, lai tu iegūtu finansiālo labklājību

 

Leave a Comment