No 1.maija visiem, kuri brauks ar sabiedrisko transportu būtu jāņem vērā jaunie noteikumi!

No 1.maija gaidāmi jauni noteikumi visiem tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri nolems doties izbraukumā ar sabiedrisko transportu. Diemžēl daudziem iedzīvotājiem šis ne visai patīk. 

Sabiedriskais transports ir transports, kas savieno pilsētas un to apkārtējās priekšpilsētas.

Sabiedriskais transports pilsētās parasti sastāv no tramvajiem, trolejbusiem, autobusiem, metro un piepilsētas vilcieniem. Tomēr ārpus pilsētas parasti tiek izmantoti arī autobusi un vilcieni. Dažkārt prāmjus izmanto arī sabiedriskajam transportam, ko parasti sauc par ūdens transportu.

Šī kārtība ir paredzēta, lai mainītu pasažieru uzvedību, lai viņi reģistrētu katru braucienu un samazinātu cilvēku skaitu bez biļetēm. Turklāt, ierobežojot to cilvēku skaitu, kuri sabiedriskajā transportā pārvietojas netīrās vai nekoptās drēbēs, šī kārtība palīdz uzlabot dzīves kvalitāti visiem.

Brauciens šajos maršrutos ir jāreģistrē pie vadītāja. Taču pasažieriem, kuri par braucienu apmaksā ar Koda biļetēm, izmantojot lietotni, par braucienu ir jāmaksā, kad viņi iekāpj transportlīdzeklī un jāuzrāda vadītājam telefonā redzamais brauciena maksas apstiprinājums. Tādā veidā vadītājs pārliecināsies, ka visi pasažieri ir reģistrēti un par braucienu ir samaksāti.

No maija Rīgā vēl 11 sabiedriskā transporta maršrutos iekāpšana būs tikai pa priekšējām durvīm. No 1. maija pasažieriem pieejami vēl 11 sabiedriskā transporta maršruti – 11., 27. un 35. trolejbusu maršruti, kā arī 7., 9., 23., 26., 32., 44., 55. un 58. autobusu maršruti. J

aunā kārtība paredz, ka pasažieri sabiedriskajā transportlīdzeklī iekāpj tikai pa priekšējām durvīm un izkāpj pa vidējām un aizmugurējām durvīm. Pasažieriem ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ratiņkrēslos iekāpšanas procedūra paliek nemainīga un notiek pa vidējām durvīm.

Lasi vēl: Sieviete atļāva bezpajumtniekam pārnakšņot pa nakti pie sevis mājās. Naktī šis vīrietis ielauzās pie viņas guļamistabā

Kopš 1.februāra šī jaunā sistēma darbojas sabiedriskā transporta maršrutos 19 pilsētās, un, kā liecina apkopotie dati, reģistrēto braucienu skaits šajos maršrutos darba dienās ir pieaudzis par 24%, bet brīvdienās – par 33%. Lielākais braucienu reģistrācijas pieaugums vērojams laika posmā no pirmā brauciena līdz plkst.7 rītā, kā arī vakaros pēc plkst.21.

 

Leave a Comment