No 1. janvāra tiek paaugstināti pabalsti šai Latvijas iedzīvotāju kategorijai un ir zināms cik liels pabalsts būs piešķirts

Ar 1.janvāri ir paaugstināti minimālo ienākumu sliekšņi. Šī korekcija attiecas uz personām, kas saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstus, personas, kas saņem pensijas minimālajā vecumā, invaliditātes un apgādnieka zaudējuma pensijas, personas, kas saņem sociālo palīdzību pašvaldības ietvaros, kā arī pilngadību sasniegušie bāreņi un likumīgi emancipētie bērni, kas sasnieguši pilngadību saskaņā ar 2008. gada 1. janvāra noteikumiem.

Labklājības ministrijas paziņojumu. Līdz ar Jaunā gada iestāšanos tiks paaugstināta minimālā vecuma un invaliditātes pensijas bāze. Pašlaik noteiktais 157 eiro, tas tiks paaugstināts līdz 171 eiro.

Tāpat personām ar invaliditāti kopš bērnības pensiju bāze pieaugs no 188 eiro līdz 206 eiro. Minimālo vecuma pensijas apmēru aprēķina, bāzes apmēram piemērojot koeficientu 1,1, par katru nostrādāto gadu, kas pārsniedz 15 gadus, papildus palielinot par 2%.

Savukārt, nosakot minimālo invaliditātes pensijas apmēru, aprēķina bāzei tiek piemēroti koeficienti – II invaliditātes grupai 1,4 un I invaliditātes grupai 1,6. Valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs tiks palielināts personām, kuras sasniegušas pensijas vecumu, ar nepietiekamu darba pieredzi vecuma pensijas saņemšanai, kā arī personām ar III invaliditātes grupu.

 

No 1.janvāra pabalsts pieaugs no 125 eiro līdz 137 eiro. Tāpat personām, kuras ir III invaliditātes grupā kopš bērnības, pabalsts palielināsies no 157 eiro līdz 171 eiro mēnesī.

Personām I un II invaliditātes grupā saglabāsies prasība piemērot pabalsta apmēram koeficientus un veikt piemaksu valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta aprēķinā, ja persona nav nodarbināta.

Lasi vēl: Vīrs mani piekrāpa, pārguļot ar manu māsu. Slepus devos prom, nepasakot, ka esmu gaidībās. Turpmāk viss risinājās kā seriālā!

Savukārt apgādnieka zaudējuma gadījumā gan valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta minimālais apmērs, gan pensija pieaugs no 157 eiro līdz 171 eiro līdz bērna septiņu gadu vecumam, bet no 188 eiro līdz 206 eiro no septiņu gadu vecuma.

 

Leave a Comment