Neticams zaudējums… Pāragri mūžībā devies viens no talantīgākajiem cilvēkiem Latvijas teātra pasaulē

Foto – ekrānuzņēmums

Portāls “Liepājniekiem” raksta, ka režisoram Ivaram Lūsim ar Daugavpils teātri sadarbība sākās 2012.gadā, kad tika iestudēta komēdija “Biznesa klases palāta”. Pēc tam viņš esot kļuvis par bieži viesrežisoru šajā teātrī.

Pirms diviem gadiem, 2022.gadā Ivars Lūsis esot pievienojies Daugavpils teātra kolektīvam un kļuvis par nozīmīgu radošās komandas biedru.

Ivars 1993.gadā absolvēja Liepājas teātra 4.studiju, bet 1997.gadā – Latvijas Kultūras akadēmijas Ekrāna un Skatuves mākslas katedru, kur ieguva režisora specialitātes diplomu.

No 2006. līdz 2008.gadam viņš bija arī Liepājas teātra direktors.

Lasi vēl: Mūsu ģimenes vismīļākās kotletes! Es ņemu gaļu dūres lielumā un cepu veselu kaudzi. Padalos arī ar noslēpumu

Viņa talants esot bijis ļoti novērtēts, apbalvojot vairākas viņas izrādes ar “Spēlmaņu nakts” balvu: “Sniegbaltītes skola”, “Gada izrāde bērniem un pusaudžiem”, “Miskastes bērns”, “Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”. Bet izrāde “Bērniņi” (Liepājas teātris, 2008.gads) saņēma veselas piecas “Spēlmaņu nakts” nominācijas.

Daugavpils teātra skatītājiem un aktieriem Ivars lielākoties esot bijis pazīstams kā komēdiju meistars. Viņš bijis brīnišķīgs režisors un izjutis skatītājus, pats, starp citu, bijis arī talantīgs aktieris.

Tik liels daudzums smilšu līdz Latvijai nonāk patiešām reti: meteorologi nāk klajā ar ziņu – otrdien fiksēta ļoti augsta Sahāras putekļu koncentrācija

Foto – ekrānuzņēmums

Daugavpils teātra kolektīvs izteicis visdziļāko līdzjūtību aktiera un režisora Ivara Lūša radiniekiem, draugiem un ģimenei.

Leave a Comment