Nervozitāte kaitē sirdij! Saglabāt mieru palīdzēs arī tējas


Nervoziem cilvēkiem ir par aptuveni 25 procentiem augstāks risks saslimt ar sirds slimībām nekā rāmākām personībām un gandrīz divas reizes lielāka iespēja nomirt no sirdslēkmes desmit gadu laikā, apgalvo Nīderlandes Tilburgas universitātes pētnieki. Tāpēc esiet mierīgi.

• Ik dienu, vislabāk vakara pusē, baudiet tasi nomierinošas baldriānu tējas: pārlejiet 250 ml auksta ūdens 2 tējkarotēm samaltas baldriāna saknes; ļaujiet pāris stundas ievilkties, tad nokāsiet. Sasildiet tēju un maziem malciņiem izdzeriet.

• Ķimeņu vai citronzāles tēja mazina sirds problēmas, kas saistītas ar nervozitāti, un tās var ātri un viegli pagatavot no svaigām sastāvdaļām vai lietojot tējas maisiņus.

• Vannas ūdenim pievienojiet bāzes eļļas (anīsa, lavandas, savvaļas piparmētru, apelsīnu vai rožu) vai lietojiet eļļas kvēpinātājus, lai nomierinātos un atslābinātos.

• Vairāk atpūtieties. Atrasta saikne starp miega trūkumu un infarktu. Saskaņā ar kādu no teorijām slikts miegs izraisa iekaisumu (ķermeņa reakcija uz ievainojumu), infekciju, kairinājumu vai slimības. Tas savukārt uzbudina simpatētisko nervu sistēmu, kuru aktivizē bailes vai stress.

KAD VĒRSTIES PIE ĀRSTA. Ja jūtat spēku izsīkumu pie mazākās fiziskās slodzes, pastāvīgi trūkst elpas un kājās uzkrājas šķidrums, pierakstieties uz ārsta apmeklējumu.

Sirdi spēcinoša tēja
40 g kaltētu vilkābeles ziedu un lapu
15 g kaltētas sirdsveida māteres
15 g citronmelisas lapu

Pārlejiet 250 ml verdoša ūdens 2 tējkarotēm augu maisījuma. Pagaidiet 10 minūtes, tad nokāsiet. Dzeriet vienu tasi trīs reizes dienā.

Leave a Comment