Au, atkal sāp locītavas! Iedarbīgi tautas līdzekļi pret artrītu

Savulaik jēdzienu “reimatisks” lietoja attiecībā uz jebkuru locītavu saslimšanu. Mūsdienās atšķir reimatoīdo artrītu, osteoartrītu un podagru, kuriem ir atšķirīgi cēloņi, bet visi rada lielas sāpes un ierobežo kustības. Labi, ka var palīdzēt senču līdzekļi.

OSTEOARTRĪTS
• Uz slimības skartajām locītavām reizi dienā lieciet purva dūņu vai medicīniskā māla (Fullera māla) sautējošu kompresi.

• Lai mazinātu locītavu iekaisumu un sāpes, ierīvējiet tās ar arnikas eļļu.

• Dūņu vanna ne karstāka kā ķermeņa temperatūra (37°C) arī atvieglo artrīta sāpes.

• Trīs reizes dienā izdzeriet pa tasei aso nātru tējas, lai mazinātu sāpes un iekaisumu. Ņemiet 1 ēdamkaroti kaltēta auga uz 250 ml ūdens un ļaujiet ievilkties 10 minūtes.

• Izmēģiniet ārstniecības gurķenes kapsulas vai arniku, tauksakni vai kapsaciīnu (aktīvā sastāvdaļa čili piparos) saturošas ziedes. Tuvākajā dabas produktu veikalā vai aptiekā nopērkamas daudzi produkti ar dabīgām iekaisumu mazinošām sastāvdaļām.

• Pūķa naga saknēs ir vielas, kas mazina sāpes un iekaisumu. Šis Āfrikas izcelsmes augs jau sen lietots visā pasaulē locītavu sāpju ārstēšanai.

REIMATOĪDAIS artrīts
Reimatoīdais artrīts ir autoimūna saslimšana, kas rada locītavu sāpes un deformāciju, osteoartrīts ir deģeneratīva locītavu slimība, bet podagra ir vielmaiņas slimība, kas var bojāt locītavas. Stāvokļa atvieglošanai izmēģiniet dažus no šiem tautas līdzekļiem.

Izvēle par labu karstam vai aukstam ārstniecības veidam atkarīga no slimības fāzes. Ja locītavas ir iekaisušas, karstas un pietūkušas, dziediniet tās ar ledus un aukstuma pakām no dūņām, Fullera zemes (medicīniskā māla) vai māliem (nopērkami veselības produktu veikalā vai aptiekā).

Kad stāvoklis nav tik akūts, izvēlieties karstumu, lai mazinātu diskomfortu un veicinātu asinsriti.

Regulāras, vieglas fiziskas nodarbības palīdz nostiprināt locītavas.

COMMENTS

Leave a Comment