Nepatīkamas ziņas visiem, kuri ikdienā dodas iepirkties! ”Tas nav normāli!”

Tik straujš pārtikas cenu pieaugums, kā tas novērots pašlaik, nav bijis pēdējos desmit gadus. Gada laikā pārtikas cenas ir pieaugušas par 7,9%, un šī gada sākumā jau pakāpušās par 9,4%. Pārtikas cenu pieaugums sākās pērnā gada aprīlī, un Latvijas Radio aptaujātie eksperti prognozē, ka tuvākos mēnešos cenu sarukumu sagaidīt nevaram.

Vidēji Latvijas mājsaimniecība mēnesī izdevumiem par pārtiku atvēl vairāk nekā ceturto daļu no kopējiem tēriņiem. Līdz ar inflāciju šai pozīcijai nākas tērēt vairāk. Proti, janvārī pārtikas cenas pieaugušas jau par 9,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

“Šis noteikti ir ļoti straujš pārtikas cenu pieaugums. Pēdējo reizi kaut ko līdzīgu mēs esam novērojuši pirms desmit gadiem. Proti, 2011. gadā mums bija līdzīgi inflācijas rādītāji.

Lasi vēl: Džūlija Vanga: 2 zodiaka zīmes tuvākajās dienās nonāks finanšu lamatās

Un ANO pārtikas un lauksaimniecības dati liecina, ka arī pasaules mērogā tik straujš pārtikas cenu kāpums nav bijis pēdējos desmit gadus. Mums tendences šajā gadījumā ļoti sakrīt,” pastāstīja CSP Makroekonomiskās statistikas departamenta direktors Intars Abražuns, raksta lsm.lv

Lūk, kā ”Maxima Latvija” pārstāve iesaka ietaupīt uz pārtiku – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment