Nepatīkama ziņa: Diemžēl no oktobra par 2,3% pieaugs maksa par šo pakalpojumu

Sākot ar 1.oktobri, par 2,3% tiks paaugstināts SIA “Valmieras ūdens” sniegtās siltumenerģijas tarifs, teikts uzņēmuma izstrādātajā tarifu priekšlikumā.

Šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs ir 71,28 eiro par megavatstundu (MWh), neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Ja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai nebūs iebildumu, minētais tarifs tiks pārskatīts uz 72,94 eiro par MWh bez PVN, sākot ar 1.oktobri.

Dominējošo daļu veido komersanta tarifā norādītie siltumenerģijas iegādes izdevumi, kas veido 87,3% no kopējiem izdevumiem. “Valmieras ūdens” siltumenerģiju iepērk no trim siltumenerģijas piegādātājiem, ievērojamu daļu iegūstot no AS “Valmieras enerģija”.

 

Vērts atzīmēt, ka AS “Valmieras enerģija” ražošanas tarifs pieaugs par 4,5%, ar 1.oktobri pieaugot no 49,61 eiro līdz 51,84 eiro par MWh bez PVN. Tarifu izmaiņas ir saistītas ar degvielas izdevumu pieaugumu.

 

Lasi vēl: Latviešu astrologs ko nekādā gadījumā nevajadzētu darīt līdz pat septembra vidum, lai nezaudētu visus savus ienākumus

Pamatojoties uz  iegūto informāciju, noskaidrots, ka “Valmieras ūdens” finanšu rezultāti 2022.gadā bija 10,14 miljonu eiro apgrozījums un 500 213 eiro peļņa. Uzņēmums oficiāli dibināts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls fiksēts 16,972 miljonu eiro apmērā. Vērts atzīmēt, ka “Valmieras ūdens” ir Valmieras novada pašvaldības īpašumā.

Arī interesanti: Matu griezumi, kurus es nekad neieteiktu savai mātei seniorei. Tie tikai liks izskatīties vecākai

Leave a Comment