Neparasti sieviešu vārdi, kuru nozīme ir ļoti biedējoša; kas to būtu domājis!

Mūsdienās nereti nākas saskarties ar netradicionāliem vārdiem, un daudzi vecāki, dodot bērnus, izvēlas svešas izcelsmes vārdus. Tomēr daudzi nemaz nezina kāda ir šo vārdu patiesā nozīme. 

Lija

Šis sieviešu dzimtes vārds sastopams arī latviešu valodā; tomēr ebreju valodā tas nozīmē “noguris”. Tiek uzskatīts, ka šī vārda īpašniece būs lēna un vienmēr nogurusi.

 

Lilita

Šis vārds ir izplatīts arī Latvijā; tomēr ebreju valodā tas apzīmē “nakts radību” vai “spoks”. Senatnē ticēja, ka šis vārds piesaista pie sevis aizgājējus.

 

Rebeka

Šī sieviešu vārda nozīme ir “saistītais” vai “slazds”. Tika uzskatīts, ka šis vārds savu īpašnieci var turēt slazdā un neļaut virzīties tālāk pa karjeras kāpnēm.

Lasi vēl: Pati Vanga apgalvoja, ka šīs ir autovadītāju māņticības, kuras darbojas uz visiem 100%; nedrīkst šīs lietas pieļaut!

Emīlija

Emīlija mūsdienās ir viens no populārākajiem sieviešu vārdiem, taču tas cēlies no latīņu vārda Aemilila, kas nozīmē sāncense. Viņa vienmēr centīsies sacensties ar kādu par jebko, piemēram, pat par labāku vietu teātra zālē.

 

Leave a Comment