Nekavējoties to novelciet: ārsts pastāstīja, kādās drēbēs noteikti nevajadzētu iet gulēt

Pret gulēšanai paredzētā apģērba izvēli jāizturas atbildīgi – tad jūs gan labi gulēsiet, gan nekaitēsiet savai veselībai.

Iestājoties aukstam laikam, telpās ļoti ātri kļūst auksti. Lai uzturētu siltumu, daudzi cilvēki dodas gulēt iecienītā siltā pidžamā, zeķēs un ietinoties segā. Lai gan vairāku apģērba slāņu valkāšana ziemā ir norma, kad runa ir par naktsmieru, šo metodi labāk aizmirst, jo pastāv sliktas asinsrites un pat infekciju risks.

Dr. Debora Lī stāsta, kā pareizi izvēlēties apģērbu gulēšanai, lai varētu ne tikai labi atpūsties, bet arī nekaitētu veselībai.

 

Vai ir lietderīgi gulēt zeķēs – plusi un mīnusi

Daži eksperti apgalvo, ka, sasildot kājas, cilvēks ātrāk aizmigs. Tomēr gulēšanai zeķēs ir daudz vairāk negatīvu seku. Pirmkārt, pēc Dr. Lī teiktā, zeķu valkāšana miega laikā – īpaši, ja tās ir pārāk cieši pieguļošas – var pasliktināt asinsriti.

Vēl viens iemesls, kāpēc ārsti neiesaka valkāt zeķes pirms gulētiešanas, ir dažādu infekciju, īpaši sēnīšu, iespējamība. Vienā pētījumā atklājās, ka uz zeķēm ir tikpat daudz baktēriju, cik uz paklāja. Jūs būsiet pārsteigti, bet daudzi cilvēki pirms gulētiešanas nemaina zeķes – iedomājieties, cik daudz mikrobu varētu apdraudēt viņu pēdu veselību.

Bet vai ir iespējams gulēt zeķēs, nekaitējot savai veselībai? Atbilde ir “jā”, tomēr ir dažas svarīgas nianses:

Pirms gulētiešanas vienmēr valkājiet tīras zeķes.

Lasi vēl: Brīdina par ekstremāliem laika apstākļiem jau nākošajā nedēļā – redz, kas gaidāms!

Nelietojiet zeķes, ja telpā ir silts – kājas svīst, tādējādi radot infekciju risku.

Pārliecinieties, ka zeķes nespiež, vai vēl labāk izvēlieties pāris par dažiem izmēriem lielākas.

Šie vienkāršie padomi palīdzēs jums saglabāt veselīgas kājas. Taču atcerieties, ka gulēt zeķēs joprojām nav tas labākais risinājums.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment