Nekavējoties izņemiet naudas koku no guļamistabas: tas “klusām nodara kaitējumu cilvēkiem”

Šis augs ir sastopams teju katrā otrajā mājā, taču ne visi zina par tā bīstamību. Viens no populārākajiem telpaugiem ir naudas koks. Tomēr jūs pat nenojaušat, kāds kaitēklis atrodas jūsu mājā. Mēs jums pateiksim, kāpēc naudas koks tiek saukts par kluso kaitēkli.

Naudas koks ir sukulents krasula. Tam ir vairāk nekā divi simti sugu, bet visbiežāk mājās aug ovāla krasula. Taču ar laiku naudas koka īpašnieki pamanīja, kas notiek mājās, kur ir novietots šis augs.

 

Kādu ļaunumu nodara naudas koks?

Naudas koku bieži dēvē par “kluso s.l.e.p.k.a.v.u.”, un tas nav tikai mistisks nosaukums. Fakts ir tāds, ka krasula ir indīgs augs. Naudas koka lapas satur arsēnu – vienu no spēcīgākajām dabiskajām indēm.

Ja pieaugušie var kontrolēt savu saskarsmi ar šo augu, tad bērniem un mājdzīvniekiem šāda mijiedarbība var izraisīt saindēšanos.

 

Naudas koka ietekme uz cilvēku

Lasi vēl: 32 gadu vecumā pāragri aizsaulē devusies talantīga un cienījama sportiste: ”Diemžēl viņa bija 8.grūtniecības mēnesī”

Ir noskaidroti, kādi ir galvenie simptomi saindējoties ar naudas koku. Starp tiem ir vemšana, reibonis, caureja, slāpes, samaņas zudums, kustību koordinācijas problēmas un asas sāpes vēderā. Ārstēšanās mājas apstākļos šajā gadījumā nepalīdzēs. Labāk apmeklējiet ārstu.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment