Nedēļas nogalē sāksies murgs: sinoptiķi ir krasi mainījuši laika prognozi

Saskaņā ar jauno Gismeteo prognozi nedēļas nogalē septembra un oktobra krustpunktā gaidāmas nepatīkamas laikapstākļu izmaiņas gandrīz visos lielākajos Eiropas centrālajos un austrumu reģionos. Laikapstākļi krasi mainīs savu toni, uzreiz pārkārtojoties uz rudenīgiem. Dažos gadījumos izmaiņas būs vēl radikālākas.

Tāpēc sinoptiķi ir brīdinājuši par krasu klimata pavērsienu Baltijas jūras reģionā. Pēdējās dienās rudens tur vēl nebija paspējis ierasties, bet tagad temperatūra sasniegs 12-13 grādu atzīmi, un saule beigs priecēt ar savu ierasto siltumu. Latvijā, sākoties nedēļas nogalei, situācija varētu kļūt vēl sliktāka

 

Saskaņā ar meteorologu prognozēm nedēļas nogalē Baltijas valstu reģionā sāksies īsts murgs. Galu galā temperatūra sasniegs visu pēdējo mēnešu minimālo līmeni. Ja vēl sestdienas pēcpusdienā termometra stabiņi sasniegs 14 grādus, tad svētdien rādītāji sabruks līdz plus sešiem, bet naktī būs jau mīnus trīs -četri grādi.

Tajā pašā laikā strauja atdzišana aptvers nedēļas pēdējo dienu un visu Austrumeiropas daļu. Latvijā šis septembris tiek uzskatīts par rekord siltu, pirmais rudens mēnesis patiešām pagarināja vasaru centrālo reģionu iedzīvotājiem.

Lasi vēl: Karmas tranzīts: tuvākajās dienās 3 zodiaka zīmes gaida nežēlīgs Pilnmēness trieciens

Lasi vēl: Tikai nabadzīgie tērē naudu šīm 5 lietām! Turīgie izvairās no neapdomīgiem pirkumiem!

Taču no 1. oktobra klimats strauji pāries rudenīgā gultnē, temperatūra salīdzinājumā ar sestdienu pazemināsies par 5-6 grādiem, un aukstās lietavas un ziemeļu vējš līdz pat 10 metriem sekundē vēl vairāk atgādinās par tuvojošos ziemu.

Kā atzīmē sinoptiķi, turpmāk oktobrī mūsu reģionā nevajadzētu rēķināties ar sasilšanu: katru dienu temperatūra būs arvien zemāka. Un jau mēneša vidū sāksies apkures sezona.

 

Leave a Comment