Naktī uz svētdienu, 11.februāri iedzīvotāji aicināti palikt mājās, jo laikapstākļi nežēlos nevienu!

Naktī uz svētdienu, 11.februāri iedzīvotāji aicināti palikt mājās, jo laikapstākļi nežēlos nevienu un pašā kulminācijā tie var sagādāt nepatīkamus momentus, gan gājējiem, gan autovadītājiem. 

Interesanti!

Kāda bija Latvijas spēcīgākā sniegavētra?

Latvijā ir bijušas daudzas spēcīgas sniegavētras, un tās var atšķirties atkarībā no reģiona un konkrētā notikuma apstākļiem. Pastāv vairāki sniegavētru notikumi, kas ir iezīmējušies ar īpaši lielām sniega daudzumiem un negatīvām ietekmēm uz sabiedrību un infrastruktūru.

Viena no spēcīgākajām un ievērojamākajām sniegavētrām Latvijas vēsturē notika 2006. gada 5. un 6. janvārī. Šajā vētrā Latvijā bija novērots ļoti spēcīgs sniegšanas laiks, un sniega kārta bija ļoti bieza, sasniedzot dažkārt pat 60-70 cm biezumu.

Šī sniegavētra radīja plašas satiksmes traucējumus, izraisīja elektroapgādes pārtraukumus un citus ar sniega apstākļiem saistītus problēmas.

Vēl viens piemērs ir sniegavētra 2010. gada 22. un 23. decembrī, kas bija viena no spēcīgākajām vētrām pēdējo gadu vēsturē un ietekmēja visu Baltijas reģionu. Šī vētra radīja satiksmes sastrēgumus, ceļu slidenumu, elektroapgādes pārtraukumus un citas problēmas.

Ir vērts atzīmēt, ka spēcīgu sniegavētru varbūtība un to ietekme var atšķirties katru gadu atkarībā no meteoroloģiskajiem apstākļiem un citiem faktoriem.

 

Meteorologi izplatījuši brīdinājumu uz šo gaidāmo nakti! 

Lasi vēl: 4 zodiaka zīmes, kam ir “vecas dvēseles”, apveltītas ar īpašu viedumu. Raugi, varbūt arī tu esi viņu vidū!

Svētdienas, 11. februāra, vakarā lielākajā daļā Latvijas gaidāms sniegs un ledus. Līdz ar to ceļi būs pakļauti apledojumam, savukārt ielas un ietves kļūs slidenas. Prognozes naktī uz svētdienu liecina par mākoņainību, lielākajā daļā Latvijas reģionu gaidāma spēcīga snigšana.

Turklāt atsevišķos apgabalos tiek prognozēts ievērojams apledojums. Minimālā gaisa temperatūra būs no -1 līdz -6 grādiem pēc Celsija skalas, un galējos ziemeļaustrumos temperatūra var noslīdēt pat līdz -9 grādiem pēc Celsija.

Dienā gaidāms apmācies laiks, atsevišķos reģionos, īpaši Kurzemē un Vidzemē, iespējams, snigs un snigs. Pūtīs austrumu-dienvidaustrumu virziena vējš ar ātrumu 3-8 metri sekundē.

Augstākā reģistrētā gaisa temperatūra svārstās no 1 līdz -4 grādiem, savukārt galējos ziemeļaustrumos tā pazeminās līdz -4 līdz -6 grādiem.

Snigšana gaidāma arī nakts un rīta stundās Rīgā. Visas dienas garumā augstākā reģistrētā gaisa temperatūra saglabājas aptuveni pie sasalšanas punkta.

 

Tomēr meteorologi arī atklāj nākamās nedēļas gaidāmo prognozi, kura nevienu neiepriecina – lūk! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment