Nāk klimata šausmas: sinoptiķi ir krasi mainījuši prognozi no 29. novembra

Jaunais ciklons atnesīs nokrišņus ne tikai sniega, bet arī lietus veidā. Tuvojas jauns ciklons, kurš skars spēcīgi arī Latvijas reģionus. Kur gaidāmi spēcīgākie ciklona ”triecieni”?

Ko ārzemju sinoptiķi sola Austrumeiropai, tostarp Latvijai?

Tādējādi, pēc meteorologu domām, jaunas nopietnas laikapstākļu pasliktināšanās cēlonis būs jauns ciklons, kas naktī no svētdienas uz pirmdienu sāks būtiski ietekmēt laikapstākļus Austrumeiropā.

Kā atzīmē sinoptiķi, atmosfēras virpulim vajadzētu pāriet pāri šai Eiropas daļai. Tomēr Austrumeiropas lielāko daļu joprojām klās sniegs un vietām arī lietus.

 

Lai izvairītos no salšanas ziemā, tev var būt noderīgi šie padomi:

Labu apģērbu izvēle: Velkot vairākas kārtas apģērba, tu vari saglabāt ķermeņa siltumu. Izvairies no pārāk ciešiem apģērba gabaliem, lai saglabātu gaisa slāni.

Vilnas zeķes un cimdi: Vilnas materiāls palīdz saglabāt siltumu, tāpēc izvēlies vilnas zeķes un cimdus. To vari izdarīt arī, iegādājoties termo vai ziemas apavus un cimdus.

Gatavo karstus dzērienus: Dzer karstus šķidrumus, piemēram, tēju, kafiju vai siltu ūdeni, lai uzturētu siltumu no iekšpuses.

 

Atgriežamies pie laikapstākļiem..

Paredzams, ka nokrišņi sāksies jau 27. novembrī. Līdz ar tiem reģionā ieradīsies arī ledus parādības. Tomēr mākoņainība veicinās siltuma saglabāšanos, kas jau naktī uz otrdienu izraisīs sala samazināšanos.

Tomēr 28. novembra pēcpusdienā ciklons sāks atkāpties, un pēc tam sāks ieplūst jauna aukstā gaisa porcija. Nokrišņi sāks beigties, un iestāsies auksts laiks.

Lasi vēl : Sinoptiķi pilnībā mainījuši prognozi šodienai – “Situācija kļūs tikai aizvien šausmīgāka!”

Lasi arī: “Uzkāpa ar basām kājām uz skatuves”; Pugačovas tuviniece atklāj ļoti skumjas ziņas par primadonnu

Neraugoties uz to, ka jau 29. novembrī ciklons pārstās ietekmēt laikapstākļus Austrumeiropā, saskaņā ar sinoptiķu prognozēm nokrišņi joprojām ir iespējami. Tomēr nelieli un tikai dažās vietās.

Taču temperatūras pazemināšanās turpināsies arī trešdien. Tātad darba nedēļas vidū reģiona iedzīvotājiem jābūt gataviem, ka temperatūra pazemināsies līdz -3…-15 grādiem.

Bet kas tieši gaidāms Latvijā? Sinoptiķi skaidro, ka strauji tuvojas ciklons. Ko tas mums atnesīs?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment