Mūžībā devies izcils arhitekts, kurš projektējis izcilas celtnes arī Latvijā

87 gadu vecumā mūžībā devies izcils arhitekts. Viņš projektējis arī dažādas celtnes Latvijā. Viņš dzimis Āgenskalnā, Rīgā, tomēr ir zināms visā pasaulē. 

Dzīves krēslā šo pasauli pameta arhitekts Meinhards fon Gerkāns, kura ģēnijs bija redzams viņa projektos visā Vācijā, Latvijā, Krievijā un Ķīnā. Meinhards fon Gerkāns, dzimis Latvijā, Āgenskalnā Rīgā, lielāko dzīves daļu pavadīja Vācijas zemē.

Viņa arhitektūra izceļas ar kvadrātveida kompozīciju, ko var sadalīt mazākos kvadrātos. Visi viņa darbi – no savrupmājām Jūrmalā, bankas Citadele biroja ēkas līdz meistarīgajiem darbiem ārzemēs – atklāj vienotu, vienotu principu.

Arhitektu savienības prezidents Juris Poga ir vairākkārt ticies ar Gerkānu un augstu vērtē viņu, ierindojot viņu starp desmit pasaules izcilākajiem arhitektiem.

Lasi vēl: Horoskops 3. decembrim: diena būs laimīga perioda sākums trim zodiaka zīmēm

Ar viņa darbu varēja iepazīties jau 1980. gadā, kad notika Maskavas olimpiskās spēles un Šeremetjevas lidosta tika uzbūvēta atbilstoši viņa vīzijai. Vienlaikus Berlīnes rietumu daļā tika uzbūvēta mūsdienīga un neparasta Tegeles lidosta.

Gandrīz visus pēdējos pasaules čempionātus rotā viņa veidotie stadioni – no Brazīlijas līdz Krievijai līdz Dienvidāfrikas Republikai. Viņam ir plaši centieni Ķīnā. Arhitekti, kas tiecas pēc diženuma, var iekārot viņa prasmes.

Visdziļākā līdzjūtība!

 

Leave a Comment