Mūžībā aizsaukta talantīga latviešu māksliniece un gleznotāja: ”Viņa vienmēr paliks mūsu atmiņā”

Mūžībā aizsaukta talantīga latviešu māksliniece un gleznotāja. Viņas darbi ir izstādīti vairākos muzejos un izstādēs. Šī māksliniece ļoti labi prata ”uzķert” apkārtējo cilvēku emocijas savos darbos. 

Latvijas Mākslinieku savienība paziņojusi, ka mūžībā aizgājusi gleznotāja un pedagoģe Daina Riņķe. Dainas Riņkes mākslinieciskums paver jaunu paradigmu glezniecībā, kas ataino ikdienas ainas, kā arī gadījuma ceļu satiksmes negadījumus – latviešu mākslā reti redzētu.

Tas, kas viņu atšķir, ir spēja “būvēt” skatītājā emocijas, izmantojot un stimulējot viņu labestību un spēju iejusties gleznā. Viņas darbi ir ļoti novērtēti vairākās Latvijas pilsētās. 

Daina Riņke mākslu studējusi J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā no 1952. līdz 1959. gadam. Viņas kursabiedri bija Lija Būmane, Juris Pudāns, Imants Lancmanis un Nora Cēsniece.

Lasi vēl: Pāvels Globa strikti atbild: Tuvojas baltā svītra: trīs zodiaka zīmes, kas martā sāks dzīvi no nulles

Viņas gleznas lika pat elpai aizrauties ar savu dzīvīgumu un reālismu. Dainas Riņkes lakoniskais izteiksmes stils pievērsa kritiķu uzmanību jau viņas karjeras sākumposmā 60. gadu beigās.

Autores gleznu tēmas bija pateicīgs materiāls ikgadējām Latvijas Republikas un Vissavienības tematiskajām mākslas izstādēm 70. un 80. gados.

Visdziļāko līdzjūtību!

 

Leave a Comment