Mūžībā aizgājis viens no grupas “Līvi” biedriem

Aizsaulē ir aizgājusi izcila Latvijas personība. Viņš bija izcils savā jomā un vienmēr strādāja, lai sasniegtu ideālu rezultātu.

Līvi ir latviešu roka grupa Liepājā, kas ar šādu nosaukumu pastāv kopš 1974. gada, bet mēģinājumus kā Jura Pavītola grupa sāka jau 1971. gadā. Tā tiek uzskatīta par vienu no spilgtākajām Latvijas rokgrupām, kas noteikusi tā sauktā “Liepājas roka” skanējumu, ir vienīgā rokgrupa Latvijā, kurai ir uzcelts piemineklis.

Līvu sniegums 1986. gadā.

1986. gadā grupa turpināja darbību. Tās jaunais līderis bija soloģitārists Ainars Virga un tajā spēlēja Jānis Grodums, Ainars Virga, Aivars Brīze, Guntars Mucenieks, Valdis Štarks, Ingrīda Pavītola.

1986. gadā grupa izcīnīja 1. vietu pasākumā “Mikrofons” ar dziesmu “Dzimtā valoda”. 1987. gadā grupu pameta Ingrīda Pavītola un Valdis Štarks. Štarka vietā nāca Dainis Virga. 1988. gadā grupa izdeva jaunu albumu un nospēlēja leģendāro koncertu Z-studijā, kā arī tajā pašā gadā grupa saņēma klausītāju simpātiju balvu Liepājas dzintarā 88 un ar dziesmu “Ozolam” startēja raidījumā “Mikrofona aptauja 88”. 1989. gadā grupai pievienojās ģitārists Tomass Kleins, bet 1991.gadā uz laiku to pameta Ainars Virga, kurš kopā ar Igo un citiem pazīstamiem latviešu mūziķiem devās uz Ameriku ar projektu “Riga”.

 

Par viena no grupas dalībnieku aiziešanu mūžībā liecina vairāki ieraksti sociālajos tīklos.

 

Mūziķis, kultūras darbinieks un bijušais grupas “Līvi” dalībnieks Valdis Štarks ir aizgājis mūžībā.

Valdis Štarks bija grupas “Līvi” dalībnieks no 1985. līdz 1987. gadam.

 

Grupā “Līvi” Valdis Štarks bija bungu spēlētājs.

Dziedātājs Andris Akermanis savā “Facebook” kontā paziņo, ka atvadīšanās no Valda notiks 18. janvārī plkst. 16:00 Pampāļos, Pirtsgara kapos.

 

Leave a Comment