Mutē kūstošās Ceptas pankūkas ar vistu un šķiņķi ar balto mērci; Novērtēs pat labākie šefpavāri

Tagad ir īstais laiks, lai padalītos ar garšīgo cepto pankūku recepti.  Šo burvīgo karsto ēdienu var pasniegt pusdienās vai brokastīs.

Ja iepriekš sagatavosiet vistu un pankūkas un atstājiet tās ledusskapī, šīs brokastis neaizņems daudz laika, tāpēc uz priekšu

Pankūku recepte šeit ir pamata, taču par pamatu varat izmantot jebkuras citas pankūkas pēc saviem ieskatiem.

Ja gatavojat, piemēram, zaļās pankūkas ar brokoļiem , ēdiens izrādīsies krāsaināks.

Sastāvdaļas 4 porcijām :

Pankūku mīkla Kviešu milti 150 grami sāls 1/2 tējk. cukurs 1 tējk dārzeņu eļļa 30 grami olas 3 gab. pienu 600 ml.

Pildījums vistas fileja 220 grami sāls un pipari pēc garšas kūpināts-vārīts šķiņķis 200 grami puscietais siers 100g Bešamela mērce sviests 30 grami Kviešu milti 20 grami muskatrieksts 1/4 tējk. pienu 250 grami sāls pēc garšas

Recepte :

Vistas filejas vārīšana. Ierīvē to ar eļļu, sāli un pipariem. Cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 18 minūtes. Izņem un atdzesē. Pagatavo bešameļa mērci. Katliņā izkausē sviestu, iemaisa miltus un pievieno muskatriekstu. Vāra, maisot, apmēram minūti. Tad pamazām, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi, pievieno pienu (es parasti maisu ar putojamo slotiņu). Un joprojām vāra, nepārtraukti maisot, līdz mērce sabiezē.

Noņem no uguns, pievieno sāli, samaisa un pārklāj ar plēvi. Gatavojam pankūkas. Bļodā sajauc miltus, sāli un cukuru. Pievieno olas, augu eļļu un apmēram ceturtdaļu piena un sāc kult ar mikseri. Ejot, pakāpeniski pievienojiet atlikušo pienu. Mīklai nevajadzētu būt pārāk šķidrai, tāpēc jāuzrauga konsistence. Ja pēc visa piena pievienošanas mīkla ir pārāk bieza, pievienojiet vairāk šķidruma līdz vajadzīgajai konsistencei.

Cep pankūkas ietaukotā pannā (diametrs 26-28 cm) uz vidējas uguns.

Pildījumam sagriež ceptu vistu un šķiņķi.

Trīs sieri uz rupjās rīves.

Apvienojiet sieru ar gaļas daļu un samaisiet. Uz katras pankūkas liek 3-4 ēd.k. pildījumi.

Sarullējam.

Pankūkas liek ugunsizturīgā pannā un pa virsu uzklāj bešamelu.

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep līdz zeltaini brūnai, apmēram 20-25 minūtes.

Leave a Comment