Mūsu senči ievēroja daudzus stingrus aizliegumus 11.augustā, jo daudzi ticēja, ka pretējā gadījumā nabadzība jūs skars

11. augusts ir diena, kad pareizticīgie atceras Panteleimonu populārajā kalendārā datums ir nosaukts par godu viņam. Kopš neatminamiem laikiem cilvēkiem ir zināmas zīmes un rituāli, ar kuriem viņi var it kā dziedēt kaites, piesaistīt bagātību un iegūt popularitāti pretējā dzimuma vidū.

Dažas no šīm māņticībām attiecās arī uz pagājušā vasaras mēneša devīto dienu. Mūsu senči ievēroja daudzus stingrus aizliegumus pret Panteleimonu, baidoties no barga soda par to pārkāpšanu.

Tautas zīmes 11. augustam: ko nedarīt

Gan mūsu laikos, gan senos laikos sliņķiem solīja naudas trūkumu un visādus pārmetumus. Tajā pašā laikā tautas kalendārā ir dienas, kad par nevēlamu tiek uzskatīta nevis dīkdiena, bet gan smags darbs.

9. augusts ir tieši tāds datums. Nekādā gadījumā nevajadzētu vienlaikus uzņemties vairākas lietas ar Panteleimonu. Šī iemesla dēļ jūs varat zaudēt kaut ko ļoti vērtīgu. Un nogurdinošs fiziskais darbs var pat nosēdināt čaklāko strādnieku.

Ja ticat mūsu vecvectēvu pavēlēm, šajā dienā nevajadzētu uzņemties jaunus projektus. Varam runāt par būvniecības vai renovācijas uzsākšanu, pārcelšanos vai darba atrašanu. Par saviem plāniem labāk pat nerunāt: pastāv liels ļaunās acs risks.

Panteleimona svētki absolūti nav piemēroti darījumu braucieniem un citiem braucieniem. Ikvienam, kuram jāpamet mājas, jābūt gatavam nepārvaramai varai un nepatīkamiem pārsteigumiem. Iespējams, ka aizbraukšana nez kāpēc piespiedīs uzkavēties svešās zemēs, un tāpēc visa tava dzīve mainīsies uz slikto pusi.

Pēc seniem uzskatiem, 11. augustā nekādā gadījumā nedrīkst strādāt dārzā, pat ja dodaties tikai laistīt dobes. Viņi teica, ka šāds darbs var izraisīt nelaimi.

Lasi vēl: Šie 3 burti tavā vārdā aizbaida veiksmi, bet vairāki citi piesaista bagātību. Ko darīt, ja neesi starp Laimes mātes lutekļiem?

Viens no svarīgākajiem šī datuma aizliegumiem attiecas uz palīdzību citiem. Neatsakiet tiem, kas vēršas pie jums pēc palīdzības. Jūsu līdzdalība var būt nepieciešama kaimiņiem vai nepazīstamiem cilvēkiem. Ja jūs novērsīsities no viņiem, jūs drīz nonāksit to cilvēku vietā, kuriem tas ir vajadzīgs.

Un tagad noskaidrosim ko tu drīksti un pat ļoti vēlams ir to darīt, lai laime tevi tuvākos gadus lolotu. 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment