Murgs sāksies 24. Decembrī un ilgs visu svētku laiku! Sinoptiķi brīdina, kas mūs sagaida jau tuvākajās stundās

Lai arī svētki jau klāt, murgs sāksies jau 24. decembrī un ilgs visas svētku dienas! Sinoptiķi jau laicīgi brīdinājuši, kas mūs sagaida tuvāko dienu laikā un patīkami, tas nebūt nebūs!

Prognozēts, ka Ziemassvētku naktī, no vakara līdz naktij, Latviju pārklās intensīva snigšana, saskaņā ar meteorologa Jāņa Traļa prognozēm, kura ir pieejama vietnē “X”. Šī meteoroloģiskā parādība rada iespēju baudīt baltu Ziemassvētku burvību, ar sniega pārslu klātu ainavu un sagādājot neaizmirstamus brīžus tiem, kuri izvēlēsies iegrimt sniega kupenās un dubļos. Tomēr šai prognozei ir arī nepatīkamā daļa.

Spēcīgā sniega vētrā jāievēro piesardzības pasākumi, lai nodrošinātu drošību un izvairītos no iespējamajiem riskiem. Šeit ir daži ieteikumi par to, ko nedrīkst darīt spēcīgā sniega vētrā:

Ja ir spēcīga sniega vētra, labāk palikt iekštelpās un neatstāt māju, ja tas nav nepieciešams. Pārvietošanās apstākļi var būt ļoti bīstami un slikta redzamība var radīt risku nokļūt vai apgāzties.

Izvairieties no ceļošanas: Ceļošana var būt ļoti bīstama spēcīgā sniega vētrā. Redzamība ir ierobežota, ceļi var būt slideni un sniega kaudzes var radīt daudz apgrūtinājumu.

Ja ir jāiziet ārpus telpām, būtu jāvalkā atbilstošs siltuma saglabājošs apģērbs, cepure un cimdi, lai pasargātu no aukstuma.

Galu galā, ir svarīgi izmantot veselo saprātu un veikt piesardzības pasākumus, lai nodrošinātu personīgo drošību spēcīgā sniega vētrā. It īpaši ja ir spēcīgs vējš, kas to visu var vēl vairāk un pamatīgāk apgrūtināt.

Šī prognoze liecina par mainīgu laikapstākļu ainu, piedāvājot iespēju dalīties ar sajūtām par ziemas noskaņu, tomēr šajā gadījumā, ne par to labāko situāciju.

Tomēr, neskatoties uz esošajiem laikapstākļiem, ir vērts atzīmēt, ka nākamajā dienā, proti, 25. decembrī, prognozēts ievērojams gaisa temperatūras pieaugums, kas pakāpsies līdz +2 līdz +6 grādiem pēc Celsija. Šādas temperatūras svārstības varētu radīt interesantas pārmaiņas vides dinamikā un piedāvāt atšķirīgu pieredzi ikvienam, kurš gatavojas svinēt Ziemassvētkus. Tas varēs radīt milzu sarežģījumus un tie nebūs patīkami!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment